Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρες με συνοδηγό τη μαμά;

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρες με συνοδηγό τη μαμά;

ΝΕΑ

Κόντρες με συνοδηγό τη μαμά;

ΝΕΑ

Ένας 17χρονος με Porsche Panamera πήρε δύο κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, έχοντας τη… μαμά του στο κάθισμα του συνοδηγού.

Advertisement
Advertisement

Η αστυνομία στη Γερμανία έπιασε δύο φορές έναν 17χρονο για υπερβολική ταχύτητα με τη μητέρα του στη θέση του συνοδηγού.

Η… χαριστική βολή, δόθηκε από την αστυνομία στο νεαρό, στις 25 Αυγούστου, καθώς εκείνη τη μέρα, ο νεαρός «μετρήθηκε» να πηγαίνει με 165 χλμ./ώρα σε σημείο του δρόμου που το όριο ήταν 80 χλμ./ώρα. Ελέγχοντας τα χαρτιά του 17χρονου, προέκυψε πως λίγες μέρες πριν η τροχαία τον είχε σταματήσει και πάλι για υπερβολική ταχύτητα, στον αυτοκινητόδρομο Α13 από το Βερολίνο με κατεύθυνση τη Δρέσδη.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, την πρώτη φορά, το όριο ήταν 120 χλμ./ώρα και ο νεαρός πιάστηκε από το ραντάρ να πηγαίνει με 219 χλμ./ώρα. Μετά την βεβαίωση της παράβασης και την κλήση των 800 ευρώ, ο 17χρονος που όπως ορίζει ο νόμος είχε στο διπλανό κάθισμα τη μητέρα του (!) συνέχισε προς τον προορισμό του. Μετά τη δεύτερη παράβαση, το πρόστιμο ήταν 1.600 ευρώ και τρίμηνη απαγόρευση οδήγησης, ενώ ο γρήγορος νεαρός, θα παραμείνει σε τέτοιο καθεστώς διπλώματος (με επίβλεψη από ενήλικο) για δύο ακόμα χρόνια.

Το θέμα που έχει ανοίξει η αστυνομία, η οποία προχωρά και στη σχετική έρευνα, είναι αν ο νεαρός –προφανώς με τις «ευλογίες» της μαμάς του- οδηγούσε τόσο γρήγορα στο πλαίσιο κάποιας κόντρας. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο, το κατηγορητήριο που θα τον βαρύνει θα έχει να κάνει με σοβαρότερο αδίκημα και οι ποινές θα είναι πολύ πιο αυστηρές, ενώ επιπτώσεις θα έχει στο φάκελό της και η μητέρα του προς έως τώρα, είχε «πέσει στα μαλακά» σε ότι αφορά την ευθύνη της ως συνοδός και επιβλέπων του ανήλικου οδηγού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Lotus Emira V6 vs Alpine A110S vs Porsche Cayman GTS
Οδηγούμε την ιστορική Porsche 962
Ο Πούτιν «γλεντά» ράλι πλουσιόπαιδων της Ρωσίας (+video)

Advertisement