Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόντρα Audi R8 V10 vs Acura NSX V6 Hybrid (VIDEO)

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κόντρα Audi R8 V10 vs Acura NSX V6 Hybrid (VIDEO)

ΝΕΑ

Κόντρα Audi R8 V10 vs Acura NSX V6 Hybrid (VIDEO)

ΝΕΑ

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και αναμέτρηση δύο διαφορετικών εποχών, με το R8 της Audi να έχει το ρόλο του «παλιού» και το NSX της Acura (ή Honda αν προτιμάτε) να αντιπροσωπεύει τη νέα τάξη πραγμάτων. Το αποτέλεσμα, δικαιώνει τους πιστούς στις παραδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Τα Audi R8 V10 Plus και Acura NSX μπορεί να είναι supercars παρόμοια σε μεγέθος και να έχουν αμφότερα τον κινητήρα το κέντρο αλλά προφανώς οι ομοιότητές τους σταματούν εκεί.

Σήμερα, το Audi θα μπορούσε να θεωρηθεί «παραδοσιακό» supercar λόγω της μεγάλης χωρητικότητας του ατμοσφαιρικού κινητήρα με τους 10 κυλίνδρους σε διάταξη V. «Απέναντι» στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε ένα αριστούργημα τεχνολογικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, καθώς το NSX διαθέτει ένα V6 σύνολο με δύο turbo και τρεις ηλεκτροκινητήρες που εργάζονται παράλληλα για να προσφέρει την απόλυτη απόδοση στον οδηγό του. Από τις προδιαγραφές, προκύπτει πως το Audi έχει πλεονέκτημα έναντι του πιο περίπλοκου NSX, έχοντας 29 ίππους περισσότερους (602 έναντι 573).

Advertisement
Advertisement

Η διαφορά αυτή μπορεί εύκολα να καλυφθεί από μια αλλαγή στο πρόγραμμα διαχείρισης του κινητήρα ή με μια διαφορετική κλιμάκωση στο κιβώτιο, προκειμένου να έχουν τα δύο αυτοκίνητα πανομοιότυπες επιδόσεις στο δρόμο. Εδώ, έχουμε λοιπόν τα δύο αυτοκίνητα να στήνονται για διαδοχικές «κόντρες» στην ευθεία, με τους αγώνες να ξεκινούν από στάση αλλά και εν κινήσει. Στις αλλεπάλληλες περιπτώσεις που τα αυτοκίνητα «αναμετρήθηκαν» το Audi βγήκε νικητής σε κάθε μια ξεχωριστά, δίνοντας στους παραδοσιακούς οπαδούς των supercars ένα καλό λόγο για να χαμογελούν, έστω και με την εικόνα που βλέπουν από ένα video.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H Audi και ο Μαύρος Πάνθηρας

Ο Pierre Gasly τεστάρει το Honda e (VIDEO)

Advertisement

Πως θα ήταν σαν SUV το Honda NSX;