Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Koenigsegg Jesko Absolut: Μπορεί να φτάσει τα 532 χλμ (+video)

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Koenigsegg Jesko Absolut: Μπορεί να φτάσει τα 532 χλμ (+video)

ΝΕΑ

Koenigsegg Jesko Absolut: Μπορεί να φτάσει τα 532 χλμ (+video)

ΝΕΑ

Το Koenigsegg Jesko Absolut είναι κατασκευασμένο για μεγάλες ταχύτητες. Όμως ακόμη δεν έχει γίνει η δοκιμή πιστοποίησης για το ακριβές νούμερο τελικής ταχύτητας. Την απορία μας λύνει ο YouTuber «Jason» από το κανάλι Engineering Explained.

Advertisement
Advertisement

Μέσω των μαθηματικών, ο «Jason» της διαδικτυακής εκπομπής Engineering Explained, εξετάζει τις πιθανότητες που έχει το Koenigsegg Jesko Absolut να πετύχει νέο ρεκόρ τελικής ταχύτητας. Σε αυτό το video, ο YouTuber, λαμβάνει υπόψη του χαρακτηριστικά όπως: Η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, η κίνηση στους πίσω τροχούς, η μετάδοση της κίνησης, το συνολικό βάρος και ο αεροδυναμικός συντελεστής.

Το εξωπραγματικό Koenigsegg Jesko

Ως τώρα το τρέχον ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής κατέχει η Bugatti Chiron Super Sport 300+ που έφτασε τα 490,848 χλμ. την περασμένη χρονιά. Το αυτοκίνητο αυτό έχει 1.600 ίππους όπως το Jesko αλλά ζυγίζει περίπου 605 κιλά περισσότερο από το Koenigsegg και έχει συντελεστή οπισθέλκουσας που είναι 30% υψηλότερος από τον Jesko Absolut. Μετά από κάποιους υπολογισμούς, ο Jason υπολογίζει πιθανή τελική ταχύτητα τα 533 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο site Road & Track, ο Christian von Koenigsegg αποκάλυψε ότι οι αριθμοί και τα δεδομένα του αυτοκινήτου έδειξαν μετά από υπολογισμούς που έκαναν οι μηχανικοί του το αυτοκίνητο μπορεί να πετύχει ταχύτητα πάνω από 500 χλμ.

Το ονειρικό Koenigsegg Jesko Red Cherry Edition

«Είναι βέβαια ένας θεωρητικός αριθμός, αλλά αυτό μας λέει η προσομοίωση. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την προθυμία και τις ικανότητες του οδηγού, αλλά και τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου» δήλωσε ο Christian von Koenigsegg. Είναι ενδιαφέρον ότι η Koenigsegg δεν πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα ελαστικών σε τέτοιες ταχύτητες, αποκαλύπτοντας ότι τα ελαστικά που χρησιμοποίησε η Agera RS, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για μία ώρα, δοκιμάστηκαν σε ταχύτητα 530 χλμ για ένα λεπτό χωρίς προβλήματα.

Advertisement

Μένει να δούμε πού θα γίνει η δοκιμή της Koenigsegg για το νέο ρεκόρ ταχύτητας. Σίγουρα  δεν θα είναι στο ίδιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου στην Νεβάδα που χρησιμοποιήθηκε για το Agera RS το 2017, καθώς δεν είναι αρκετά ομαλό.

 

Advertisement