Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κλέβουν ΙΧ με αλουμινένια κουτάκια

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κλέβουν ΙΧ με αλουμινένια κουτάκια

ΝΕΑ

Κλέβουν ΙΧ με αλουμινένια κουτάκια

ΝΕΑ

Αν ακούσετε ένα περίεργο θόρυβο από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, καλό θα είναι να ελέγξετε τον γύρω χώρο πριν σταματήσετε.

Advertisement
Advertisement

Αυτοκίνητα που σέρνουν άδεια κουτάκια αναψυκτικών για να κάνουν χαρμόσυνο θόρυβο βλέπουμε συνήθως μόνο στους γάμους. Ωστόσο, οι κλέφτες είναι τόσο επινοητικοί που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να αρπάξουν το ΙΧ σας.

Πρόκειται για μία πολύ απλή και γρήγορη μέθοδο κλοπής. Οι κλέφτες στοχεύουν κυρίως σε ηλικιωμένους οδηγούς με ακριβά αυτοκίνητα και δένουν στο πίσω μέρος ένα κουτάκι αναψυκτικού που σέρνεται πάνω στην άσφαλτο βγάζοντας έναν ανησυχητικό μεταλλικό ήχο. Επιλέγουν μέρη που δεν υπάρχει κίνηση.

Ξεκινώντας ο οδηγός ακούει ένα περίεργο μεταλλικό θόρυβο και λογικό είναι μέσα στα επόμενα μέτρα να σταματήσει για να ελέγξει τι γίνεται. Λογικό είναι ο οδηγός να έχει αφήσει το κλειδί πάνω στο διακόπτη με το κινητήρα αναμμένο.

Advertisement
Advertisement

Οι κλέφτες που έχουν στήσει καρτέρι, πετάγονται και μπαίνουν στο αυτοκίνητο για να φύγουν λες και είναι δικό τους. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να υπάρξει και η απειλή με κάποιο μαχαίρι ή όπλο ώστε ο οδηγός να αποθαρρυνθεί να κάνει οποιαδήποτε κίνηση για να τον εμποδίσει.

Μία άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούν οι κλέφτες είναι να τοποθετήσουν ένα πλαστικό μπουκάλι στο θόλο του τροχού. Τέτοιου είδους κλοπές έχουν αναφερθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού και τελευταία και στη χώρα μας.

Advertisement

Προσοχή, λοιπόν! Αν ακούσετε οποιοδήποτε περίεργο θόρυβο που να «κάνει» το αυτοκίνητό σας μακριά από το καπό, καλό θα ήταν να σταματήσετε αρκετά πιο «κάτω» και σε σημεία που να υπάρχει κίνηση. Μία άλλη λύση θα ήταν πριν βγείτε από το αυτοκίνητο να σβήσετε το κινητήρα και να βάλετε το κλειδί στην τσέπη σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα leasing αυτοκίνητα;
Τα πιο επικίνδυνα αυτοκίνητα για κλοπή στην Ελλάδα
Πανικός από την απίστευτη νέα μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων (+video)

Advertisement