Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πανικός από την απίστευτη νέα μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων (+video)

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πανικός από την απίστευτη νέα μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων (+video)

ΝΕΑ

Πανικός από την απίστευτη νέα μέθοδο κλοπής αυτοκινήτων (+video)

ΝΕΑ

Οι κλέφτες αυτοκινήτων συνεχώς εξελίσσουν νέους τρόπους για να αρπάζουν τα αυτοκίνητά μας. Και αυτός που εφαρμόζουν πλέον είναι και ο πιο αδιανόητος.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί τα αυτοκίνητα να εξελίσσονται διαρκώς σε θέματα ασφάλειας, όμως τα πολλά ηλεκτρονικά αφήνουν “κερκόπορτες” για τους επίδοξους κλέφτες.

Μία τέτοια νέα πύλη εισόδου των κλεφτών στα ενδότερα του οχήματός μας είναι τα σύγχρονα φωτιστικά σώματα LED matrix. Τα φώτα αυτά διαθέτουν δικούς τους “υπολογιστές” οι οποίοι συνδέονται με την κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου.

Μέχρι τώρα, οι κλέφτες είχαν ως πιο εύκολο τρόπο την αντιγραφή του κλειδιού με εξελιγμένα συστήματα αποκρυπτογράφησης των σημάτων τους.

Advertisement
Advertisement

Όμως τώρα φαίνεται ότι και τα φωτιστικά σώματα είναι και αυτά ένα σημείο μέσω των οποίων οι κλέφτες μπορούν να μπουν στον πυρήνα του αυτοκινήτου και να πάρουν τον έλεγχο.

Στο video που παραθέτουμε βλέπουμε πώς οι κλέφτες περνούν αρκετή ώρα κάνοντας κάτι γύρω από τον θόλο του μπροστινού τροχού στην πλευρά του οδηγού.

Με αυτόν τον τρόπο αποκτούν πρόσβαση στη μονάδα προβολέων χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Και επειδή ο προβολέας έχει άμεση σύνδεση με την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU), οι κλέφτες μπορούν να τον επαναπρογραμματίσουν.

Advertisement

Στη συνέχεια βάζουν το νέο δικό τους κωδικό, παρακάμπτοντας το σύστημα συναγερμού και αποκτώντας πρόσβαση στο αυτοκίνητο. Και από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι εύκολα, και ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου επιστρέφει και βρίσκει μια άδεια θέση.

Το περιστατικό που βλέπουμε έγινε στο Τορόντο στον Καναδά και χρησιμοποιούνται κάποια πολύ απλά εργαλεία τα οποία βρίσκονται διαθέσιμα στο dark web. Παρόμοιες κλοπές έχουν γίνει στις ΗΠΑ, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια καθαρή εικόνα για το πόσο γρήγορα μπορεί να κλαπεί ένα αυτοκίνητο με τόσο εύκολο τρόπο.

Advertisement

Η μόνη λύση που μένει στους κατόχους αυτοκινήτου είναι να βάλετε πάνω στο όχημά σας ένα σύστημα GPS το οποίο θα κρύψετε σε καλό σημείο. Μπορεί να μην γλιτώσετε την κλοπή, ίσως όμως θα είναι πολύ πιο εύκολο να το βρείτε μετά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα για κλοπή
Καλούν μέσω Tik Tok και κλέβουν το αυτοκίνητο (+video)
SOS: Αυτό είναι το κενό ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας! (+video)