Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κλασικό αγροτικό με μονή καμπίνα το πρώτο pick up της Alpha (+video)

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλασικό αγροτικό με μονή καμπίνα το πρώτο pick up της Alpha (+video)

Mobility

Κλασικό αγροτικό με μονή καμπίνα το πρώτο pick up της Alpha (+video)

Mobility

Η Alpha αποκάλυψε το πρώτο της ηλεκτρικό pick up με την ονομασία Wolf, το οποίο δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου σε σχέση με τις εικόνες που είχαμε δει πριν μερικούς μήνες.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό pick up Wolf της Alpha Motor Corporation θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Petersen Automotive στο Λος Άντζελες μέχρι τον Νοέμβριο.

Το μπροστινό μέρος του pick up τραβάει αμέσως τα βλέμματα χάρη στη μαύρη μπάρα με τους έξτρα, με τα φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου να είναι «μέσα» από τη γυάλινη επιφάνεια που καλύπτει όλη την επιφάνεια της μάσκας, στο ίδιο επίπεδο με τη μάσκα- που έτσι και αλλιώς είναι «κλειστή».

Advertisement
Advertisement

Τα τονισμένα τόξα των τροχών δίνουν την αίσθηση του heavy duty, κάτι που επιτυγχάνεται και με τη χρήση των συγκεκριμένων ελαστικών, τόσο με αυτή τη χάραξη, όσο και με τις διαστάσεις. Το ότι το Wolf είναι δίπορτο και με «μονή» καμπίνα, είναι ένα ακόμα στοιχείο που το καθιστά ιδιαίτερο, μια και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μεγάλα διπλοκάμπινα ηλεκτρικά pick up μέχρι στιγμής.

Ακόμα και γι’ αυτή την κατηγορία όμως η AMC θα έχει πρόταση στο μέλλον, το Wolf+, το οποίο θα είναι μια ενδιάμεση κατάσταση με λίγο μεγαλύτερη καμπίνα, ενώ υπάρχουν σχέδια και για το SuperWolf που θα είναι το αντίστοιχο διπλοκάμπινο. Το Alpha Wolf έχει μήκος 4.775 χιλιοστά, πλάτος 1.930 χιλ. και ύψος 1.676 χιλ, με μήκος καρότσας 1.651 χιλ. ενώ η ικανότητα ρυμούλκησης φτάνει τα 1.360 κιλά.

Advertisement

Η Alpha δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες τεχνικές προδιαγραφές για το Wolf, πέραν αυτών που ήδη γνωρίζαμε, όπως για παράδειγμα το ότι θα μπορεί να εξοπλιστεί με μια μπαταρία έως 85 kWh που θα του εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο είτε ως προσθιοκίνητο, είτε ως τετρακίνητο, με το δεύτερο να είναι ικανό για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Μπορεί η AMC να παρουσίασε τώρα το πρώτο πραγματικό δείγμα της πρότασής της, όμως ακόμα δεν είναι έτοιμη η εταιρεία για μαζική παραγωγή. Αυτό αναμένεται να συμβεί μετά το 2023 και υπολογίζεται πως η τιμή προ φόρων του Wolf, θα είναι ανάμεσα στις 30 και 40 χιλιάδες ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρόταση για camping με το Alpha Wolf+
To Hercules Alpha ηλεκτρικό pickup του Pininfarina με έως 1.000 ίππους
Με πτυσσόμενη κουζίνα το Rivian R1T

Advertisement