Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα γενιά δεν θέλει επιδόσεις αλλά video games

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα γενιά δεν θέλει επιδόσεις αλλά video games

ΝΕΑ

Η νέα γενιά δεν θέλει επιδόσεις αλλά video games

ΝΕΑ

Μπορεί να μεγαλώσαμε με ιπποδυνάμεις και οδηγικές απολαύσεις, όμως οι νέες γενιές ασχολούνται περισσότερο με τα video games που μπορούν να παίξουν μέσα στα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η νέα τροπή που έχει πάρει η αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια σχετίζεται, εκτός των άλλων, και με τις αλλαγές που παρατηρούνται στις μικρές ηλικίες, στην λεγόμενη και Gen Z.

Τα σημερινά παιδιά αδιαφορούν για πράγματα που άλλοτε ήταν κυρίαρχα στην επιλογή ενός αυτοκινήτου και ενδιαφέρονται περισσότερο για τις ψηφιακές παροχές, τις δυνατότητες διασύνδεσης και τα video games που μπορούν να παίζουν σε αυτά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της Peugeot η οποία ξεχνά την παράδοση αυτοκινήτων που έγραψαν ιστορία, όπως το 106 Rallye, και ενστερνίζεται αυτή τη νέα τάση.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Peugeot Linda Jackson, η εταιρεία έχει διεξάγει εκτεταμένη έρευνα με τους νεότερους πελάτες και η απόδοση του κινητήρα είναι κάτι που δεν βρίσκεται σε προτεταιότητα.

Ενώ οι προηγούμενες γενιές συνέδεαν τα αυτοκίνητά της με επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, η έννοια της Gen Z για τις επιδόσεις επικεντρώνεται γύρω από τις ψηφιακές εμπειρίες και τα video games.

Η Peugeot ασχολείται ενεργά με τη Gen Z, αναγνωρίζοντας ότι αυτή η δημογραφική ομάδα εκτιμά διαφορετικές πτυχές της οδηγικής εμπειρίας.

Advertisement

Ο Jérôme Micheron, διευθυντής προϊόντων της Peugeot, εξηγεί ότι η πρωταρχική τους εστίαση είναι η επέκταση της γκάμας των καθιερωμένων ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2025 κάτι που σημαίνει ότι τα σπορ μοντέλα δεν είναι πλέον προτεραιότητα για την εταιρία.

Ο Micheron επισημαίνει ότι για τη νέα γενιά, οι επιδόσεις αφορούν πλέον την λειτουργία των ψηφιακών συστημάτων.

Advertisement

Το concept Inception της Peugeot, που διαθέτει το σύστημα ελέγχου Hypersquare, είναι μια ματιά στο πώς η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει στοιχεία gaming στα οχήματά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πάντα για το νέο Peugeot E-3008
Στο δρόμο το καινούργιο Peugeot 5008
Δοκιμή: Peugeot 408 Plug-in Hybrid 225 PS