Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινητήρας V12 Φρανκεστάιν (video)

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινητήρας V12 Φρανκεστάιν (video)

ΝΕΑ

Κινητήρας V12 Φρανκεστάιν (video)

ΝΕΑ

Η ευφάνταστη ομάδα του ρώσικου καναλιού Garage 54 που κατά καιρούς μας έχει εκπλήξει με τις συχνά τερατώδεις αλλά σίγουρα πρωτότυπες δημιουργίες της ξαναχτυπά με ένα νέο video στο οποίο παρουσιάζει έναν V12 που έχει δημιουργηθεί από την συνένωση τριών τετρακύλινδρων κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως οι κατασκευές που έχουμε δει κατά καιρούς στα video του καναλιού Garage 54 στερούνται φαντασίας. Αντίστοιχα σημαντικό είναι το γεγονός πως όσο τρελή και αν είναι η αρχική ιδέα τελικά το αποτέλεσμα είναι λειτουργικό, όπως για παράδειγμα το Lada που περπατά. Ωστόσο είναι σαφές οι άνθρωποι του Garage 54 δεν απασχολούνται καθόλου με την αισθητική.

Το πιο πρόσφατο video δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα καθώς στόχος ήταν η δημιουργία ενός V12 κινητήρα που όμως δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτό που έρχεται στο μυαλό. Πρακτικά πρόκειται για έναν κινητήρα που έχει προκύψει από την συνένωση τριών τετρακύλινδρων κινητήρων. Βέβαια όπως φαίνεται και στην εικόνα μιλάμε περισσότερο για έναν Y12 παρά για V12 καθώς οι δύο από τους τρείς κινητήρες που έχουν χρησιμοποιηθεί βρίσκονται υπό γωνία πάνω από τον τρίτο που βρίσκεται στην κλασική θέση στο αυτοκίνητο στο οποίο έχει φορεθεί το αυτοσχέδιος κινητήρας.

garage-54-v12

Advertisement
Advertisement

Φυσικά θα ήταν πολύ δύσκολο οι τρείς κινητήρες να συνδεθούν σε μια κοινή έξοδο μέσω του ίδιου στροφάλου οπότε τελικά προτιμήθηκε η λύση της χρήση ιμάντων. Και πάλι βέβαια ο συγχρονισμός των τριών κινητήρων δεν είναι κάτι εύκολο όμως οι άνθρωποι του Garage 54 φαίνεται πως έχουν βρει τη λύση.

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Συναρπάζει η κόκκινη Ford Mustang Mach-E (video)

Στην πίστα με τη Toyota GR Supra GT4 (video)

Advertisement

Nissan GT-R Nismo προπαραγωγής τραβάει τα βλέμματα σε συνάντηση με supercars (video)

 

 

Advertisement