Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινεζική τεχνογνωσία για τη Ford

Ελλάδα 7:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κινεζική τεχνογνωσία για τη Ford

ΝΕΑ

Κινεζική τεχνογνωσία για τη Ford

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, η Ford πρόκειται να δημιουργήσει ένα καινούργιο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών με τεχνολογία και τεχνογνωσία από την κινεζική CATL.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός ότι η Ford στράφηκε στην ηλεκτροκίνηση για τα καινούργια μοντέλα της και ότι πρόκειται να παρουσιάσει πολλά νέα αυτοκίνητά της αυτής της τεχνολογίας τα προσεχή χρόνια. Ταυτόχρονα, σημαίνει και την απαραίτητη διάθεση και του ανάλογου αριθμού μπαταριών γι’ αυτά, αντίστοιχα.

Για να τις εξασφαλίσει, τα στελέχη της αποφάσισαν τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής τους στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Ford υπέγραψε συμφωνία με τις Αρχές τής πολιτείας τού Michigan για την κατασκευή του στην πόλη Marshall.

Advertisement
Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και οι εγκαταστάσεις του θα απασχολούνται τουλάχιστον 2.500 άτομα, αριθμός ο οποίος ενδεχομένως να φτάσει και τις 2.700.

Ωστόσο, το βασικό είναι ότι η Ford θα κατασκευάζει μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λίθιου (LFP) έπειτα από άδεια τής κινεζικής CATL («Contemporary Amperex Technology Co. Ltd») η οποία θα της επιτρέψει να χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της.

Advertisement

Το εργοστάσιο θα ονομαστεί «BlueOval Battery Park Michigan» και θα συμβάλλει στο να μειωθούν οι τιμές πώλησης των καινούργιων ηλεκτρικών μοντέλων τής Ford. Επίσης, θα πληροί η εταιρεία τα όρια εκπομπής ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, όπως προβλέπει ο Nόμος για τη Mείωση του Πληθωρισμού, που υπέγραψε πέρυσι τον Αύγουστο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και -μεταξύ άλλων- στοχεύει και στη μείωση των εκπομπών τής χώρας κατά 40% έως το 2030, συγκριτικά με πέρυσι.

Advertisement

Ο Bill Ford, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ford Motor Company, δήλωσε σχετικά: «Έχουμε δεσμευτεί να ηγηθούμε της επανάστασης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Αμερική. Αυτό σημαίνει την επένδυση σε τεχνολογία και θέσεις εργασίας οι οποίες θα μας διατηρήσουν στην κορυφή της παγκόσμιας μεταμόρφωσης της βιομηχανίας μας.

»Είμαι πολύ περήφανος που επιλέξαμε την πολιτεία τού Michigan για τη δημιουργία αυτού του εργοστασίου, το οποίο θα είναι ένας κρίσιμος κόμβος στην παραγωγή μπαταριών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο επικεφαλής της Ford δείχνει το F-150 Lightning Performance
Νέα χρηματοδοτικό της Ford με ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο 2,99%!
Η Ford Ευρώπης μετασχηματίζεται

Advertisement