Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κινέζοι αγοράζουν εργοστάσιο της Nissan στην Ευρώπη

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κινέζοι αγοράζουν εργοστάσιο της Nissan στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Κινέζοι αγοράζουν εργοστάσιο της Nissan στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου της Great Wall Motor για ευρωπαϊκή ηγεμονία ξεκινά από την εξαγορά ενός εργοστασίου της Nissan στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Απόβαση στην ευρωπαϊκή αγορά ετοιμάζει η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Great Wall Motor, που θα δραστηριοποιηθεί στην κατηγορία των premium οχημάτων, μέσω των Wey και Ora – δύο μάρκες που… δεν διεκδικούν δάφνες σχεδιαστικής πρωτοτυπίας.

Αποφασισμένη να εδραιωθεί στη Γηραιά Ήπειρο, Great Wall Motor βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ισπανικές αρχές και τη Nissan ώστε να εξαγοράσει το εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στη Βαρκελώνη, που στο τέλος του έτους θα σταματήσει την παραγωγική του δραστηριότητα. 

Η παραγωγική μονάδα της Nissan απαρτίζεται από τρία εργοστάσια που απασχολούν άμεσα 3.000 εργαζομένους και έμμεσα γύρω στους 20.000. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή του Reuters, σε κίνδυνο θα τεθούν οι 1.600 άμεσες θέσεις εργασίας, με τους υπόλοιπους να επωφελούνται από πρόωρη συνταξιοδότηση και άλλα προγράμματα.

Advertisement
Advertisement

Η ίδια πηγή αναφέρει πως η Great Wall ενδιαφέρεται κυρίως για το μεγάλο εργοστάσιο, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο εξαγοράς και των δύο μικρότερων για τα οποία επίσης ενδιαφέρεται η τοπική εταιρεία τεχνολογίας QEV Technologies και ο εγχώριος κατασκευαστής μοτοσικλετών Silence.

«Είμαστε σίγουροι πως θα βρούμε μια λύση που θα είναι συμφέρουσα για όλους», ανέφερε πρόσφατα  ο επικεφαλής του εργοστασίου στη Nissan, Frank Torres.

Advertisement

Για τα εργοστάσια της Nissan έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων από το Βέλγιο –υπό την ονομασία Punch. Η Nissan φέρεται όμως να απέρριψε το πρότζεκτ, αν και κάτι τέτοιο προσώρας δεν επιβεβαιώνεται.

Το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη ήταν προγραμματισμένο να κλείσει τα τέλη του 2020 αλλά τελικά η λειτουργία του παρατάθηκε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Advertisement

Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί το διάδοχο ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα έσωζε χιλιάδες εργαζομένους από την ανεργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan: Νέα υπηρεσία κινητικότητας Easy Ride (+video)
Δύσκολο διαζύγιο: Carlos Ghosn vs Nissan
Δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T vs Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8

 

Advertisement