Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δύσκολο διαζύγιο: Carlos Ghosn vs Nissan

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύσκολο διαζύγιο: Carlos Ghosn vs Nissan

ΝΕΑ

Δύσκολο διαζύγιο: Carlos Ghosn vs Nissan

ΝΕΑ

Το πρώην αφεντικό της Nissan ο οποίος κατηγορήθηκε για οικονομικές ατασθαλίες και διέφυγε με μυθιστορηματικό τρόπο από την Ιαπωνία, εκφράζει με πικρόχολο -και αβάσιμο- τρόπο την άποψή του για την εταιρία. Κάτι αναμενόμενο σε ένα τόσο επεισοδιακό διαζύγιο.

Advertisement
Advertisement

 

Συνήθως τα διαζύγια δεν έχουν καλή κατάληξη και πολιτισμένους τρόπους, πολύ δε περισσότερο όταν είναι τόσο ταραχώδη όσο αυτό της Nissan με τον Carlos Ghosn. Και είναι μάλλον φυσιολογικό επακόλουθο είναι η εκφορά κατηγοριών και σκληρών εκφράσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο πρώην πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn βγάζει ότι απωθημένο έχει κρατήσει από την ιστορία του ταραχώδους διαζυγίου σε κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο κανάλι Fox ο Ghosn δήλωσε ότι αρκετοί μέσα στη Νissan δεν συμφωνούσαν με την ιδέα για μεγαλύτερη συνεργασία μέσα στο γκρουπ, και ήθελαν μεγαλύτερη αυτονομία. Μετά την αναχώρηση και την σύλληψη, ο Ghoshn υποστηρίζει ότι η Ιαπωνική εταιρία οδηγήθηκε σε έναν κατήφορο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του “η Nissan επέστρεψε στο 1999, μετά από 19 χρόνια σκληρής δουλειάς και έγινε μία βαρετή και μέτρια εταιρία αυτοκινήτου, η οποία θα ψάχνει την θέση της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Η επιστροφή του στην επικαιρότητα, πέρα από τα αναμενόμενα πικρόχολα σχόλια ενός διαζυγίου έχει να κάνει και με κάτι άλλο, την προώθηση του βιβλίου του “Broken Alliances”. Σε αυτό λέει την δική του ιστορία και όχι αυτή που έχει επικρατήσει από τη Νissan μετά την σύλληψή του.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος “η ιαπωνική κυβέρνηση και αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη θεωρούσαν ότι η ισορροπία μεταξύ Γάλλων και Ιαπώνων δεν ήταν εύκολο να διατηρηθεί, ενώ και η γαλλική κυβέρνηση ενεργούσε με τρόπο ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο”.

Advertisement

Ο Ghosn στην ίδια συνέντευξη δήλωσε ότι ήταν εξαιρετικά απελπισμένος βλέποντας την αντιμετώπιση που είχε από την ιαπωνική δικαιοσύνη ώστε αποφάσισε την άκρως τολμηρή απόδρασή του. Μίλησε επίσης και για τον Greg Kelly που έμεινε στην θέση του για τον οποίον θεωρεί αστείο το γεγονός ότι παραμένει “όμηρος” στην Ιαπωνία και δικάζεται για συνενοχή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ghosn είτε για λόγους θυμού είτε για να διαφημίσει το βιβλίο του προσπαθεί να κρατηθεί στην επικαιρότητα, κατηγορώντας τη Nissan. Όσο για το αν έχουν βάση όλα όσα λέει για το μέλλον της εταιρίας, μάλλον απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς όπως φαίνεται η Nissan βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και πλήρους ένταξης στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Διάκριση για τo ολοκαίνουργιο Nissan Qashqai
Σχεδιάζοντας από το μηδέν το νέο Nissan Z (video)
Αυτό είναι το ανανεωμένο Nissan GT-R (+video)