Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κίνδυνος-θάνατος τα τάσια του Tesla Cybertruck (+video)

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κίνδυνος-θάνατος τα τάσια του Tesla Cybertruck (+video)

ΝΕΑ

Κίνδυνος-θάνατος τα τάσια του Tesla Cybertruck (+video)

ΝΕΑ

Για άλλη μια φορά ένα καινούργιο μοντέλο της Tesla δείχνει ότι η παραγωγή του γίνεται βιαστικά και χωρίς να έχει μελετηθεί σε βάθος.

Advertisement
Advertisement

Το πολυαναμενόμενο Cybertruck της Tesla, που παρουσιάστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω των χαρακτηριστικών αεροδυναμικών καλυμμάτων για τους τροχούς.

Τα συγκεκριμένα τάσια, που έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν την εντύπωση μιας απρόσκοπτης ενσωμάτωσης με τα ελαστικά, διαθέτουν λαστιχένιες ακίδες που εκτείνονται προς το πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες έχουν αναφέρει προβλήματα όταν αυτές οι λαστιχένιες προεξοχές έρχονται σε επαφή με το πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού κατά την οδήγηση, προκαλώντας φθορά.

Advertisement
Advertisement

Η T Sportline, μια αξιόπιστη εταιρεία aftermarket που ειδικεύεται στα αξεσουάρ Tesla, ανέδειξε το πρόβλημα μετά από οδήγηση του Cybertruck για αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα.
Παρατήρησαν φθορά στο πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού λόγω της αλληλεπίδρασης με τα αεροδυναμικά καλύμματα.

Ως απάντηση σε αυτά τα παράπονα, η Tesla σταμάτησε τις παραδόσεις των Cybertruck με τα αεροδυναμικά καλύμματα και φέρεται να εργάζεται πάνω σε έναν επανασχεδιασμό.

Ενώ η Tesla στοχεύει να παραδώσει τα αναθεωρημένα τάσια τον Μάρτιο, υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, δεδομένου του ιστορικού της εταιρείας όσον αφορά τις προθεσμίες.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι τα ζητήματα επεκτείνονται πέρα από την επαφή με το πλευρικό τοίχωμα του ελαστικού. Οι αναφορές κάνουν λόγο για περιπτώσεις που τα αεροδυναμικά καλύμματα πετάγονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, γεγονός που ωθεί την Tesla να αντιμετωπίσει και αυτή την ανησυχία.

Αν και τέτοιου είδους προβλήματα συνοδεύουν συχνά τα νεοεμφανιζόμενα οχήματα, η έκπληξη έγκειται στο ότι η Tesla προφανώς παραβλέπει αυτά τα σφάλματα των αεροδυναμικών καλυμμάτων κατά τη φάση ανάπτυξης του Cybertruck.

Advertisement

Όλα αυτά ξαναφέρνουν στην επιφάνεια την πάγια τακτική της Tesla και της φιλοσοφίας της «πρώτα βγάλτο στην αγορά και μετά φτιάξε το». Είναι προφανές ότι ο ποιοτικός έλεγχος της εταιρείας πάσχει σημαντικά, αν και αυτό δεν την εμποδίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Cybertruck προκαλεί νέο «πονοκέφαλο» στο Μασκ!
Αυτό είναι τo πρώτο διαφημιστικό του Tesla Cybertruck (+ video)
Αμφιβολίες για το πόσο ασφαλές είναι το Tesla Cybertruck (+video)