ΝΕΑ

Kia Sportage: Πεντάστερο στo Euro NCAP (+video)

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia Sportage: Πεντάστερο στo Euro NCAP (+video)

ΝΕΑ

Kia Sportage: Πεντάστερο στo Euro NCAP (+video)

ΝΕΑ

Η ασφάλεια του SUV πέμπτης γενιάς ενισχύεται από τη νέα πλατφόρμα «N3» της Kia και την ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας και συστημάτων υποστήριξης οδηγού. Το νέο μοντέλο επωφελείται από το σύστημα αποφυγής πολλαπλής σύγκρουσης και τον κεντρικό  αερόσακο.

Advertisement
Advertisement

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν βαθμολογίες 87% για την προστασία ενηλίκων επιβατών και 86% για την προστασία παιδιών.

Το Kia Sportage έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων από το Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο Οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας της Ευρώπης. Το Sportage σκόραρε ψηλά σε όλη τη διαδικασία δοκιμών, αποδεικνύοντας τα εξαιρετικά επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας του οχήματος.

Το Sportage αξιολογήθηκε σε τέσσερις κατηγορίες: Προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών,  ασφάλεια και προστασία για ευάλωτους χρήστες που κινούνται στο δρόμο. Για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, το Sportage σημείωσε το εντυπωσιακό ποσοστό 87%, με τον Euro NCAP να επαινεί ιδιαίτερα το πώς ο χώρος επιβατών παρέμεινε σταθερός στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης. Αναφέρθηκε η καλή προστασία των γονάτων και των μηρών τόσο του οδηγού όσο και του συνοδηγού, ανεξάρτητα από το μέγεθος του επιβάτη ή τη θέση του καθίσματος. Στις δοκιμές προστασίας παιδιών, το Sportage πέτυχε 86%, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις σε όλες τις επικίνδυνες για τραυματισμό, περιοχές του σώματος σε αντιπροσωπευτικά ανδρείκελα ηλικίας έξι όσο και δέκα ετών.

Advertisement
Advertisement

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας του Sportage απέσπασαν βαθμολογία 72%, με το Euro NCAP να τονίζει την απόδοση των συστημάτων Intelligent Speed ​​Limit Assist και Lane Keeping Assist. Το αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) του οχήματος συνέβαλε σημαντικά  στη βαθμολογία ευάλωτων χρηστών του δρόμου 66%, με τους δοκιμαστές να αναφέρουν συγκεκριμένα την αναγνώριση των ποδηλατών από το σύστημα.

Κλειδί για το αποτέλεσμα της δοκιμής ήταν η νέα αρχιτεκτονική N3 του μοντέλου, η οποία διαθέτει μια δομή «διαδρομής πολλαπλών φορτίων» που ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο απορροφάται η ενέργεια από το αυτοκίνητο σε περίπτωση σύγκρουσης, ελαχιστοποιώντας την παραμόρφωση της καμπίνας επιβατών. Η προστασία των επιβατών ενισχύεται επιπλέον με μια νέα ενισχυμένη, ελαφριά δομή αμαξώματος με υψηλή στρεπτική ακαμψία.

Advertisement

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με σύστημα  πολλαπλής σύγκρουσης (MCB) και κεντρικό αερόσακο, ανεβάζοντας το σύνολο των αερόσακων στους επτά. Το Sportage συνοδεύεται επίσης από μια σειρά συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας και το DriveWise, με τα πιο πρόσφατα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού (ADAS) της Kia, καθιστώντας το ένα από τα ασφαλέστερα SUV στην κατηγορία του. Σε περίπτωση σύγκρουσης ή κατόπιν αιτήματος του χρήστη, το σύστημα eCall του οχήματος θα ειδοποιήσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της τοποθεσίας του οχήματος για γρήγορη βοήθεια.

Advertisement

Ο Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Διευθυντής Προϊόντων & Τιμών της Kia Europe, δήλωσε: «Το νέο Sportage είναι από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Kia  με τις καλύτερες επιδόσεις στις πωλήσεις από το λανσάρισμά του μέχρι σήμερα. Με τη βαθμολογία των πέντε αστέρων Euro NCAP, οι νέοι πελάτες του Sportage μπορούν να είναι σίγουροι ότι η στιβαρή του δομή και οι σύγχρονες υποστηρικτικές τεχνολογίες θα μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια των επιβατών και των άλλων χρηστών του δρόμου ανά πάσα στιγμή».

Χάρη στην κομψή αλλά μυώδη σχεδίασή του, και την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει  η πέμπτη γενιά του Sportage έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την πορεία του στις πωλήσεις αφού  κατόρθωσε να ξεπεράσει τις 60.000 μονάδες από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Το Plug-in Hybrid αντιπροσωπεύει το 27% των πωλήσεων, με τον εξαιρετικό συνδυασμό ηλεκτρικής κινητικότητας, απαράμιλλης πρακτικότητας και ευκολίας που το καθιστούν μια ξεχωριστή πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων SUV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To extreme makeover του νέου Kia Sportage (+video)
Δοκιμή: Kia Sportage 1.6T 180 PS 2WD 7DCT
Στην Ελλάδα το νέο Kia Sportage (+τιμές)