Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia EV6 GT vs BMW M2: Ήρθαν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια; (video)

Ελλάδα 11:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia EV6 GT vs BMW M2: Ήρθαν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια; (video)

ΝΕΑ

Kia EV6 GT vs BMW M2: Ήρθαν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια; (video)

ΝΕΑ

Δύο πολύ διαφορετικά αυτοκίνητα στήνονται στην ευθεία με το ερώτημα να πλανάται: ήρθαν τα να κυριαρχήσουν πάνω στις παλιές αγάπες;

Advertisement
Advertisement

Η αναμέτρηση μεταξύ του Kia EV6 GT και της BMW M2 σε έναν αγώνα επιτάχυνσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πιθανό αποτέλεσμα, δεδομένων των σημαντικών διαφορών τους.

Παρά το γεγονός ότι το Kia EV6 GT ζυγίζει περίπου 453 κιλά περισσότερα από την BMW M2, αντισταθμίζει με επιπλέον 125 ίππους.

Το κανάλι Edmunds στο Youtube προσπάθησε να φέρει αντιμέτωπα αυτά τα αντίθετα οχήματα, βάζοντας το σημαντικό πλεονέκτημα ισχύος του EV6 GT απέναντι στην ευελιξία του M2.

Advertisement
Advertisement

Το EV6 GT διαθέτει απόδοση 584 ίππων και 739 Nm ροπής από τους δύο κινητήρες του, επισκιάζοντας τον υπερτροφοδοτούμενο εν σειρά εξακύλινδρο μοτέρ της M2 που αποδίδει 459 ίππους και 550 Nm ροπής.

Ενώ το Kia παρουσιάζει σημαντικό πλεονέκτημα ισχύος έναντι της BMW, η σύγκριση είναι ισορροπημένη λόγω της αναλογίας βάρους προς ισχύ, που είναι σχεδόν ταυτόσημη.

Αυτή η ισοδυναμία υποδηλώνει ότι τα δύο αυτοκίνητα θα μπορούσαν να έχουν αρκετά παρόμοιες επιδόσεις στην πίστα σε αγώνες επιτάχυνσης.

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι ο αυτοσχέδιος χαρακτήρας του αγώνα ήταν απρογραμμάτιστος από τους οικοδεσπότες του Edmunds.

Εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα αυτοκίνητα, την πίστα και τον χρόνο για να δημιουργήσουν ένα βίντεο του αγώνα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Kia EV6 GT δεν ήταν πλήρως φορτισμένο για τον αγώνα, τερματίζοντας με 50% φόρτιση, γεγονός που θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την απόδοσή του στην επιτάχυνση.

Επιπλέον, οι οικοδεσπότες παρατήρησαν κάποια φθορά στα φρένα του EV λόγω προηγούμενων δοκιμών, αν και τα φρένα της BMW παρέμειναν ανεπηρέαστα παρά τις δικές της δοκιμές την ίδια ημέρα.

Δείτε το video και κρίνετε εσείς αν τα ηλεκτρικά ήρθαν για να αλλάξουν τα πάντα στην αυτοκίνηση. Μέχρι όμως την πλήρη επικράτηση, αυτοκίνητα σαν την BMW M2 θα έχουν για πάντα μια θέση στην καρδιά μας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Kia θα βάλει βαθιά το νυστέρι στο EV6
Οδηγούμε το Kia EV6 GT
Δοκιμή: BMW M2