Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia εναντίον Lamborghini: Ιεροσυλία ή νέα τάξη πραγμάτων; (+video)

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia εναντίον Lamborghini: Ιεροσυλία ή νέα τάξη πραγμάτων; (+video)

ΝΕΑ

Kia εναντίον Lamborghini: Ιεροσυλία ή νέα τάξη πραγμάτων; (+video)

ΝΕΑ

Ένα Kia απέναντι σε μία Lamborghini θα έμοιαζε πριν λίγα χρόνια ως ένα κακόγουστο αστείο. Σήμερα όμως δεν γελά κανείς. Το αντίθετο μάλιστα!

Advertisement
Advertisement

Δεν χρειάζεται να πάμε και πολύ μακριά. Ούτε καν πέντε-έξι χρόνια πίσω. Αν λέγαμε τότε ότι θα “στήναμε” σε μία κόντρα ένα Kia με την ισχυρότερη Lamborghini παραγωγής, δεν θα υπήρχε περίπτωση κανείς να μας πάρει στα σοβαρά.

Για το 2022 όμως όλα πλέον είναι δυνατά. Όπως για παράδειγμα το video που βλέπουμε, όπου ένα ηλεκτρικό Kia EV6 GT τα βάζει με μία Lamborghini Aventador SVJ.

Όχι, δεν πρόκειται για ιεροσυλία, αλλά για τη νέα κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Όπου η ηλεκτροκίνηση και τα πολλά και “εύκολα” άλογα είναι πλέον μία πραγματικότητα που απειλεί την κυριαρχία των πιο κλασικών μοτέρ στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στο video που δημιούργησε η ομάδα του carwow βλέπουμε το απίστευτο ηλεκτρικό Kia απέναντι στην πιο ακραία έκφραση της Lamborghini.

Από τη μια 585 ίπποι και 738 Nm ροπής τα οποία, λόγω ηλεκτροκινητήρων, αποδίδονται ακαριαία.

Και από την άλλη ένα από τα πιο εμβληματικά μοτέρ στην ιστορία της αυτοκίνησης, ένας V12 me 780 ίππους και λίγο χαμηλότερη ροπή, στα 719 Nm. Για την οποία όμως το μοτέρ θα χρειαστεί να ανεβάσει στροφές, σε αντίθεση με το ηλεκτρικό που τα βγάζει όλα μεμιάς.

Advertisement

Η κόντρα είναι εντυπωσιακή. Το Kia πετάγεται αμέσως εμπρός, κερδίζοντας γρήγορα μέτρα από την Lambo. Όταν πάντως ξυπνήσει ο V12 η Lambo “καθαρίζει” αν και όχι με την διαφορά που θα περίμενε κανείς.

Advertisement

Η τελική διαφορά στο τετρακοσάρι είναι αρκετά μικρή, με την Αventador να τερματίζει σε 10,9 δευτερόλεπτα και το Κia ένα δευτερόλεπτο πίσω.

Εκτός από το Kia στην δοκιμασία μπήκε και ένα Audi RS e-tron GT με τους 645 ίππους, και τα 828 Nm ροπής. Το Audi τα κατάφερε ακόμα καλύτερα, κλείνοντας το τετρακοσάρι σε 11,2 δευτερόλεπτα.

Εδώ να σημειώσουμε δύο ακόμα στοιχεία. Την μεγαλύτερη απόλυτη ισχύ της Lambo αλλά και το αρκετά χαμηλότερο βάρος της σε σχέση με τα ηλεκτρικά, κάτι που τις δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την διαδικασία.

Advertisement

Από την άλλη βέβαια το Kia είναι αισθητά φθηνότερο από την Lamborghini, κάτι που το καθιστά μία πραγματική ευκαιρία για όποιον θέλει να νιώσει την καταιγιστική του επιτάχυνση.

Σε κάθε περίπτωση, η αντιπαράθεση μιας Lamborghini με ένα Kia, και μάλιστα στα “ίσια”, δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν λίγα χρόνια. Οι καιροί αλλάζουν και όπως φαίνεται νέοι ήρωες και πολλά νέα δεδομένα έρχονται να αλλάξουν όλα όσα γνωρίζαμε.

Ιεροσυλία ή όχι, ένα ηλεκτρικό της Kia βλέπει στα μάτια την Lamborghini. Και όλοι εμείς βλέπουμε τη νέα τάξη των ηλεκτρικών πραγμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Kia EV6 Long Range RWD 229 PS
Το Kia EV6 είναι ξεχωριστό!
Επίσημο: Η Lamborghini Huracan Sterrato (+video)