Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: 11 ηλεκτρικά έως το 2026

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: 11 ηλεκτρικά έως το 2026

ΝΕΑ

Kia: 11 ηλεκτρικά έως το 2026

ΝΕΑ

Η γκάμα- «11άδα» των ηλεκτρικών μοντέλων της Kia θα περιλαμβάνει σεντάν, SUV, hatchback, καθώς και αυτοκίνητα ενός όγκου.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης «Kia Sustainability Movement», η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία δεσμεύτηκε για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2045.

Παράλληλα, μας έδωσε περισσότερα στοιχεία για τη μελλοντική γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων που θα περιλαμβάνει 11 μοντέλα μέχρι το 2026. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Kia έχει επιβεβαιώσει πως μέχρι το 2035 θα διαθέτει προς πώληση μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως, κίνηση που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2040.

Advertisement
Advertisement

Η Kia έχει επιβεβαιώσει πως η πλατφόρμα E-GMP θα υποστηρίξει επτά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2027. Έχοντας ήδη δει το μοντέλο που ήταν προγραμματισμένο για το 2021 (EV6), έχουμε να περιμένουμε από ένα ακόμα το 2022 και το 2023, δύο το 2024 και άλλα τρία μετά το 2025.

Ήδη ξέρουμε πως το δεύτερο μοντέλο θα είναι η έκδοση παραγωγής του μεγάλου SUV EV9 Concept που θα παίξει το ρόλο της ναυαρχίδας στη γκάμα της Κορεάτικης φίρμας. Όσο για τα υπόλοιπα, μπορούμε πιθανώς να μαντέψουμε πως τα EV7 και EV8 θα είναι μικρότερα SUV με παρόμοια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με το EV9.

Advertisement

Δεν ξέρουμε τι ονόματα θα χρησιμοποιηθούν για τα υπόλοιπα μοντέλα, στα οποία όπως φαίνεται θα περιλαμβάνονται δύο ανταγωνιστικά των Tesla Model 3 και Model S, με το μεγαλύτερο από τα δύο να μπορεί να λειτουργήσει ως ηλεκτρικός αντικαταστάτης του Stinger. Επίσης ενδιαφέρον μοντέλο, θα είναι το σπορ πεντάθυρο που θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από το EV6.

Advertisement

Φυσικά και αυτό θα μπορεί να παίξει το ρόλο του αντικαταστάτη του Ceed, που θα «μπει» απέναντι στο VW ID.3. Πέραν των «τετριμμένων» που έχουν να κάνουν με τις κατηγορίες των hatchbacks και των SUVs, η Kia έχει να προτείνει και κάποιες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις οχημάτων.

Μεταξύ αυτών, διακρίνουμε ένα λεωφορείο με πολύ τετραγωνισμένη αισθητική, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και καλυμμένους τροχούς. Επιπλέον διακρίνουμε ένα όχημα που μοιάζει με αυτοκινούμενο όχημα, καθώς και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης με αρκετά μεγάλο ύψος αμαξώματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέος νόμος για διπλώματα: Τι αλλάζει για εξεταστές και όρια ηλικίας
Η ταχύτατη φόρτιση του νέου KIA EV6 (video)
Μερική αποκάλυψη για το Kia EV9