Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κι όμως! Η Lancia εξακολουθεί και ασχολείται με το Ypsilon

Ελλάδα 10:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κι όμως! Η Lancia εξακολουθεί και ασχολείται με το Ypsilon

Mobility

Κι όμως! Η Lancia εξακολουθεί και ασχολείται με το Ypsilon

Mobility

Το μοναδικό μοντέλο της Lancia που συνεχίζει και διατίθεται, μόνο στην αγορά της Ιταλίας, είναι το Ypsilon για το οποίο η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά σε… φρεσκάρισμα.

Advertisement
Advertisement

Έχουνε περάσει 11 χρόνια από την πρεμιέρα της τελευταίας γενιάς της Lancia Ypsilon και τώρα η εταιρεία προχωρά σε ανανέωση του μοντέλου για τους Ιταλούς πελάτες της.

Μπορεί να έxει ανακοινωθεί η «επανεκκίνηση» για την Ιταλική εταιρεία, με ένα τρισδιάστατο πρωτότυπο και ανανέωση του σήματός της, όμως στην προκειμένη περίπτωση, τα νέα που έρχονται από τη γειτονική χώρα, μοιάζουν περισσότερο με… φάρσα! Η Lancia, διατηρεί το μοντέλο Ypsilon μόνο για την Ιταλική αγορά όπου ακόμα διατίθεται ως καινούργιο και μάλιστα, τώρα ετοιμάζει και ανανεωμένη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Το ότι το μοντέλο είναι ήδη 11 χρόνια στο κουρμπέτι, δεν φαίνεται να προβληματίζει την εταιρεία αλλά και τον Όμιλο κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται (Stellantis). Η Lancia περιγράφει το ανανεωμένο Ypsilon ως «το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο πόλης» που είχε ποτέ στη γκάμα της και το πιο αξιοσημείωτο στοιχεία της πρόσφατης ανανέωσης, είναι το σύστημα infotainment με την οθόνη των 7 ιντσών που πλέον υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto.

Παράλληλα, το μοντέλο προσφέρει πλέον και επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση smartphone, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου, εφοδιάζεται πλέον και με κάμερα οπισθοπορείας. Στην τελευταία του έκδοση, το μοντέλο διατίθεται και με ένα νέο χρώμα, το Verde Rugiada, ενώ έχει και κάποιες αλλαγές στο διάκοσμο της καμπίνας.

Advertisement


Το Ypsilon προσφέρεται αποκλειστικά ως mild hybrid με έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,0  λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα με μια μπαταρία ιόντων λιθίου και απόδοση ισχύος 70 ίππων. Αυτά τα δεδομένα κάνουν το Ypsilon ιδανικό για κίνηση στην πόλη, μια και στην Ιταλία, εκτός της καθημερινής πρόσβασης ακόμα και στα κέντρα, εξασφαλίζει και κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πουλήθηκε αυτή η μπαρουτοκαπνισμένη Lancia 037 Group B Evolution 1;
Τι θα λέγατε για ένα Lancia Ypsilon crossover;
Lancia Delta Futurista για τους «άρρωστους»!

Advertisement

 

 

 

Advertisement