Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα συμβατικά VW θα υιοθετήσουν αυτό το στυλ;

Ελλάδα 12:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα συμβατικά VW θα υιοθετήσουν αυτό το στυλ;

ΝΕΑ

Τα συμβατικά VW θα υιοθετήσουν αυτό το στυλ;

ΝΕΑ

Το καλαίσθητο κινεζικό Lamando L υιοθετεί μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική γλώσσα που θα γνώριζε μεγάλη δημοτικότητα αν εφαρμοζόταν και στα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η VW αποκάλυψε το ολοκαίνουριο Lamando L, ένα μοντέλο που προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας, έχοντας συγγένεια με το γνωστό στα μέρη μας Arteon, με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Πρόκειται για ένα κομψό liftback μοντέλο με μήκος 4.784 χλστ. που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία VW-SAIC και μαγνητίζει τα βλέμματα με τη μοντέρνα αισθητική του.

Το μπροστινό μέρος αντλεί έμπνευση από τα ηλεκτρικά της οικογένειας ID. (ID.3 & ID.4), παρουσία κομψών φωτιστικών σωμάτων, γεφυρωμένα από μια οριζόντια LED λωρίδα, η οποία διαπερνά το φωτιζόμενο λογότυπο της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Ένας επιβλητικός προφυλακτήρας δεσπόζει στο κάτω μέρος του ρύγχους και πλαισιώνεται από δύο κάθετες εισαγωγές αέρα. Στο προφίλ οι 18άρες ζάντες αναδεικνύουν το αθλητικό ανάστημα του Lamdando L, ενώ τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί το ανώτερο οριζόντιο «νεύρο» που διατρέχει τις χειρολαβές των θυρών.

Εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος, όπου εδρεύουν κάποια εντυπωσιακά φώτα, ενοποιημένα με μια μαύρη φάσα, στο στιλ του εξίσου καλαίσθητου Peugeot 508.

Advertisement

Η καμπίνα φέρει έντονα ψηφιακό προσανατολισμό χάρη στις δύο ενοποιημένες οθόνες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Φυσικά δεν απουσιάζει και το λεπτό πάνελ με τους γνώριμους –από το Golf- συρόμενοι διακόπτες (slider) αφής.

Advertisement

Στοιχεία εξοπλισμού όπως η ηλιοροφή, το head-up display, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το ηχοσύστημα Beats Audio προσδίδουν μια premium αύρα στο Lamando L, και η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ (545 λίτρα) ικανοποιεί μεγάλο εύρος μεταφορικών αναγκών.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας 1.400αρης turbo βενζινοκινητήρας 150 ίππων, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω 7τάχυτου διπλουσύμπλεκτου κιβωτίου (7DSG).

Advertisement

Το κομψό Lamando L μπορεί να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ. και η στάνταρ πίσω ανάρτηση των πολλαπλών συνδέσμων, προσφέρει τον καλύτερο δυνατό διαχωρισμό κρατήματος και άνεσης κατά την οδήγηση.

Οι τιμές του liftback δεν ανακοινώνονται αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα κοστίζει κάτω από 34.500 ευρώ (249.900 γουάν) τα οποία αξιώνονται για το Arteon.

Αδιαμφισβήτητα, το μοντέλο εγκαινιάζει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σχεδιαστική γλώσσα, η οποία θα γνώριζε μεγάλη δημοφιλία αν υιοθετείτο και από τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Φιλί ζωής» στους κινητήρες diesel από τη VW
Τι κρύβει το μυστικό γρήγορο VW Golf που ετοιμάζεται;
Δείτε τα πρώτα VW Taigo που ήρθαν στην Ελλάδα