Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και το όνομα αυτού… Cullinan!

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και το όνομα αυτού… Cullinan!

ΝΕΑ

Και το όνομα αυτού… Cullinan!

ΝΕΑ

Κόντρα στη φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο δίμηνο, η Rolls-Royce επιβεβαίωσε το όνομα το οποίο θα φέρει το πρώτο SUV στην ιστορία της κι αυτό θα είναι το Cullinan.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Τελικά η μάρκα πολυτελών οχημάτων δεν έκανε την έκπληξη και ακολούθησε το αρχικό πλάνο, διατηρώντας το όνομα που είχε επιλεχθεί για το πρωτότυπο σε όλη τη μακρά περίοδο δοκιμών και εξέλιξής του.

«To όνομα Cullinan υπήρχε από την ανακοίνωση κιόλας του project πριν από μερικά χρόνια. Είναι το πιο ταιριαστό όνομα για αυτό το ιδιαίτερο προϊόν μας.  Η Cullinan είναι ένα αυτοκίνητο με τόσο ξεκάθαρο λόγο ύπαρξης, τόσο αψεγάδιαστη ποιότητα και αξία αλλά και παρουσία που δίνει νέα διάσταση στον όρο πολυτέλεια», είπε μεταξύ άλλων ο CEO της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös.

Advertisement
Advertisement

Αν αναρωτιέστε από που προέρχεται το όνομα αυτό, παραπέμπει σε ένα διαμάντι. Και όχι οποιοδήποτε αλλά το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, πριν από 113 χρόνια στην Αφρική.

Η Cullinan θα πατάει στην ίδια πλατφόρμα με την νέα Phantom όγδοης γενιάς, ενώ εκτιμάται πως θα παίρνει ώθηση από V12 Twin Turbo κινητήρα απόδοσης γύρω στα 600 άλογα.

rolls-royce-cullinan-official-test-c640

Advertisement

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως θέλοντας να διαφοροποιηθεί, η Rolls-Royce δεν χρησιμοποιεί πουθενά έως τώρα όρους όπως «SUV» ή «Crossover», όπως κάνει η μεγάλη της αντίπαλος Bentley με την Bentayga. Αντίθετα, αναφέρει το επικείμενο μοντέλο ως «όχημα με μεγάλη απόσταση από το έδαφος».

rolls-royce-suv-project640

Advertisement