Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και όμως: Το Ford Fiesta μπορεί να έχει δεύτερη ζωή!

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και όμως: Το Ford Fiesta μπορεί να έχει δεύτερη ζωή!

ΝΕΑ

Και όμως: Το Ford Fiesta μπορεί να έχει δεύτερη ζωή!

ΝΕΑ

Πέρασε περίπου ένας μήνας μετά το οριστικό τέλος της παραγωγής του Ford Fiesta και ήδη κυκλοφορούν κάποιες φήμες για το πως το ιστορικό αυτό όνομα θα μπορούσε να έχει μία δεύτερη ευκαιρία.

Advertisement
Advertisement

Στις 7 Ιουλίου, βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής τα δύο τελευταία Fiesta, ολοκληρώνοντας μία επιτυχημένη πορεία 47 ετών στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Όμως ίσως αυτό το τέλος να είναι η αρχή μιας άλλης ακόμα πιο ενδιαφέρουσας περιόδου για το όνομα «Fiesta». Μία ολική επαναφορά η οποία θα γίνει εφικτή χάρη στη συνεργασία της VW με τη Ford και θα αφορά ένα ηλεκτρικό μικρό μοντέλο.

Μέχρι τώρα η Ford δεν έχει εκφράσει σχέδια να αντικαταστήσει Fiesta με ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό, καθώς στοχεύει σε κατηγορίες με υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ο επικεφαλής της Ford στην Ευρώπη Martin Sander άφησε υπόνοιες ότι υπάρχει μια πιθανότητα να βγει ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ως προϊόν της συνεργασίας της εταιρίας με την VW.

Μετά το πρώτο προϊόν αυτής της συνεργασίας, το Explorer, αναμένεται ένα ακόμα μεγαλύτερο ηλεκτρικό, πιθανόν με το όνομα Capri. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά, καθώς αυτή η συνεργασία επιτρέπει στη Ford Eυρώπης να έχει εύκολη εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και η πλατφόρμα MEB Entry, η οποία θα είναι η βάση για ένα compact και προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο για ολόκληρο το γκρουπ VW.

Advertisement

To μέγεθος αυτού του οχήματος θα είναι αντίστοιχο του Fiesta που μόλις έφυγε από την παραγωγή, και έτσι δεν αποκλείεται να δούμε την επέκταση της συνεργασίας και σε αυτή τη μικρή κατηγορία.

Advertisement

Η Ford αναπτύσσει τη δική της παγκόσμια ηλεκτρική πλατφόρμα για χρήση σε μελλοντικά προϊόντα και εξετάζει το ενδεχόμενο κατασκευής αυτοκινήτων σε αυτή την πλατφόρμα στη Βαλένθια.

Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης μια ηλεκτρική έκδοση του Ford Puma πάνω σε ένα συμβατικό πλαίσιο, το οποίο θα υποστηρίξει και τις ηλεκτρικές εκδόσεις των νέων Ford Tourneo Courier και Ford Transit Courier.

Από την πλευρά της η VW δήλωσε ότι εξετάζει κάθε πρόταση και είναι ανοιχτή στο να προσφέρει την πλατφόρμα σε τρίτους μόλις είναι έτοιμη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta: Η φιέστα που κράτησε μισό αιώνα
Η ηλεκτροκίνηση βάζει τίτλους τέλους στο Ford Fiesta
Ford Fiesta: Υβριδική τεχνολογία και σπορ δυναμισμός