Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και όμως: Οι Αμερικανοί αντιστέκονται στην ηλεκτροκίνηση!

Ελλάδα 23:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και όμως: Οι Αμερικανοί αντιστέκονται στην ηλεκτροκίνηση!

ΝΕΑ

Και όμως: Οι Αμερικανοί αντιστέκονται στην ηλεκτροκίνηση!

ΝΕΑ

Η αποδοχή των ηλεκτρικών παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Και οι Αμερικανοί φαίνεται να διστάζουν περισσότερο από τους Ευρωπαίους.

Advertisement
Advertisement

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Και όπως όλα δείχνουν θα είναι και μία υπόθεση πολλών ταχυτήτων.

Για παράδειγμα, στην Ευρώπη, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πηγαίνουν “σφαίρα”. Ήδη ένα στα δέκα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν μέχρι τώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Το ποσοστό των ηλεκτρικών στην Γηραιά Ήπειρο φθάνει το 12% με πάνω από 1 εκατομμύριο μονάδες, ενώ αν προστεθούν και τα plug-in υβριδικά, το σύνολο ξεπερνά τα 1,8 εκατομμύρια μονάδες.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα καλύτερη είναι η κατάσταση στην αγορά της Κίνας, όπου οι μεγάλες επιδοτήσεις της κυβέρνησης αλλά και η παραγωγή μικρών και προσιτών μοντέλων έχει εκτοξεύσει κυριολεκτικά την αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων.

Στις ΗΠΑ όμως τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Και σαφώς πιο συγκρατημένα. Με τους κατοίκους της χώρας να δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμησή τους στους συμβατικούς κινητήρες και τα ηλεκτρικά μοντέλα να έχουν μερίδιο αγοράς κοντά στο 3%.

gmc hummer ev

Advertisement

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 53% των καταναλωτών θα επιθυμούσαν το επόμενο αυτοκίνητό τους να είναι συμβατικό σε αντίθεση με ένα 34% που θα σκεφτόταν ένα ηλεκτρικό.

Το ποσοστό που θα επέλεγαν το ηλεκτρικό είναι νεαροί μεταξύ 18 και 24 ετών ενώ στις ηλικίες των 55-64 ετών, η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 70% θα επέλεγε ένα συμβατικό με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Οι λόγοι που οι Αμερικάνοι είναι επιφυλακτικοί για τα ηλεκτρικά ποικίλλουν, με το 56,4% να ανησυχεί για την ζωή της μπαταρίας, το 54,4% για το κόστος της αγοράς, η αυτονομία απασχολεί ένα 50,9% και ο χρόνος φόρτισης ένα 50,5%.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και στην χώρα της αφθονίας και την πατρίδα των Tesla, η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να έχει ακόμα ισχυρές αντιστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Πρωταγωνιστής» η ηλεκτροκίνηση στη μεταφορά και διανομή αγαθών!
Η Ford Motor Ελλάς υποστηρίζει συνέδρια για την ηλεκτροκίνηση
O Πάπας ευλογεί την… ηλεκτροκίνηση

Advertisement