Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Suzuki ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό

Ελλάδα 7:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Suzuki ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Και η Suzuki ετοιμάζει το πρώτο της ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία θα έχει έτοιμη την δική της ηλεκτρική απάντηση το αργότερο μέχρι το 2025.

Advertisement
Advertisement

Παρά την έμφαση που δίνει στην υβριδική τεχνολογία των μοντέλων της, η Suzuki δεν αμελεί και την -αναπόφευκτη- στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση. Και ετοιμάζει πυρετωδώς το πρώτο της μοντέλο, το οποίο βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε προχωρημένο στάδιο δοκιμών.

Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το πρωτότυπο eVX concept που παρουσιάστηκε φέτος στην έκθεση αυτοκινήτου στο Δελχί.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το όχημα θα ανήκει στην κατηγορία των crossover, και θα διατηρεί πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου eVX.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες πληροφορίες που προκύπτουν από τις σποραδικές εμφανίσεις των δοκιμαστικών αυτοκινήτων, αφήνουν υπόνοιες ότι το σχήμα δεν θα διαφοροποιηθεί από το concept, αν και θα υπάρξουν επιμέρους επεμβάσεις σε στοιχεία όπως τα φωτιστικά σώματα ή οι προφυλακτήρες για λόγους που άπτονται και των αναγκών για έγκριση τύπου στις πολλές αγορές που θα πωληθεί το μοντέλο.

Σχετικά με τα μηχανικά του μέρη και το ηλεκτρικό υπόβαθρο δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες. Πάντως το πρωτότυπο είχε μπαταρία 60 kWh με αυτονομία στα 550 χιλιόμετρα.

Advertisement

Γνωρίζουμε πάντως ότι η Suzuki έχει συνάψει συμφωνία με την Inmotive από τον Καναδά και αναπτύσσουν από κοινού ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων για ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο πιθανόν να χρησιμοποιηθεί στο eVX παραγωγής.

Όσο για την ημερομηνία εμφάνισης στην αγορά, δεν αναμένεται πριν το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Suzuki S-CROSS: Δυνατότητες πέρα από τα όρια!
Πόσοι μπορούν να στριμωχτούν μέσα σε ένα Suzuki Vitara; (+video)
Ιδού το Suzuki των 5.500 ευρώ