Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Mercedes-Benz στο κόλπο με διαμερίσματα και ουρανοξύστες

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και η Mercedes-Benz στο κόλπο με διαμερίσματα και ουρανοξύστες

ΝΕΑ

Και η Mercedes-Benz στο κόλπο με διαμερίσματα και ουρανοξύστες

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz ακολουθεί τα βήματα άλλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και τοποθετεί το μπραντ της σε μία τεράστια επιχείρηση που αφορά ακίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η επιχείρηση έχει στο επίκεντρό της τον μεγάλο ουρανοξύστη του Μαϊάμι της Φλόριντα, ο οποίος σύντομα θα «γεμίσει» με premium μάρκες, όπως Porsche, Aston Martin και Bentley. Και οι τρεις τους έχουν κλείσει συνεργασία με εταιρείες ακινήτων, με σκοπό την ανέγερση διαμερισμάτων με αυτοκινητική «πινελιά». Πλέον, στη λίστα μπαίνει και η Mercedes-Benz, βάσει ανακοίνωσης.

Το κτίριο που την αφορά είναι ένας μεγάλος πύργος ο οποίος ήδη χτίζεται από την JDS Development και αναμένεται να διαθέτει 791 διαμερίσματα, 200.000 τετραγωνικά μέτρα για χρήση γραφείου, γυμναστηριακών εγκαταστάσεων και χώρων περίθαλψης, 174 δωμάτια ξενοδοχείου και φυσικά, πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Θα ανέλθει στους 67 ορόφους και θα βρίσκεται στην περιοχή Μπρίκελ. Η τιμή των διαμερισμάτων θα ξεκινάει από τις 550.000 δολάρια και θα φτάνει έως και τα 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με την «Miami Herald».

Έτσι θα μοιάζει το τελικό αποτέλεσμα του πύργου, όπου η Mercedes θα διαθέτει διαμερίσματα
Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του κτιρίου έγινε με την αρωγή του τμήματος σχεδιασμού της Mercedes. Φαίνεται μάλιστα πως το τμήμα πρόσθεσε αρκετές πινελιές της μάρκας στο κτίριο, όπως αυτό το χαρακτηριστικό ασημί και το μεταλλικό μαύρο, καθώς και σχεδιαστικά στοιχεία που βλέπουμε σε μοντέλα Mercedes.

Αν κάποιοι απορούν, γιατί η γερμανική εταιρεία μπήκε σε αυτή τη διαδικασία, τότε η απάντηση είναι απλή. Πρόκειται για μία επιχειρηματική κίνηση που προσφέρει διπλό κέρδος και βολεύει και τις δύο πλευρές.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης της συμβουλευτικής εταιρείας ακινήτων Condo Vultures. Ο Peter Zalewski τονίζει πως η παροχή διαμερισμάτων στο ευρύ κοινό, είναι ένας έξυπνος τρόπος μία εταιρεία να κρατήσει την ισορροπία στα «βιβλία» της, ενώ ταυτόχρονα διαφημίζει τη μάρκα και τα μοντέλα της.

Advertisement

Από την άλλη, η JDS Development κερδίζει και μόνο από την αίγλη του να έχει εμβλήματα όπως αυτό της Mercedes-Benz στα κτίριά της. Η Mercedes, μέσω της ανακοίνωσης, ενημέρωσε ότι τα διαμερίσματα θα διατεθούν προς κατοίκηση από το 2027.