Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και η Fisker θα έχει εναλλάξιμες μπαταρίες (+video)

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και η Fisker θα έχει εναλλάξιμες μπαταρίες (+video)

ΝΕΑ

Και η Fisker θα έχει εναλλάξιμες μπαταρίες (+video)

ΝΕΑ

Η Fisker ετοιμάζει σε συνεργασία με την Ample σταθμούς εναλλάξιμων μπαταριών για το νέο της μοντέλο Ocean.

Advertisement
Advertisement

Την πορεία της Fisker πολλοί μπορεί να μην την έχετε παρακολουθήσει ωστόσο αποτελεί από τις ανερχόμενες δυνάμεις στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 στην Καλιφόρνια από τον Δανό σχεδιαστή αυτοκινήτων Χένρικ Φίσκερ και μετά από τις πρώτες προσπάθειες κατασκευής υβριδικών premium μοντέλων, ξεκίνησε εντατικά να ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα που αναμένεται να δούμε και στους δρόμους της Ευρώπης από το 2023 είναι το Ocean, ένα σύγχρονο αμιγώς ηλεκτρικό SUV με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Όπως όλα όμως τα ηλεκτρικά μοντέλα, έτσι και το Ocean δεν μπορεί να ξεφύγει από τον μεγάλο χρόνο φόρτισης που απαιτούν οι μπαταρίες του.

Advertisement
Advertisement

Πάνω σε αυτό δουλεύει εντατικά η Fisker η οποία μάλιστα ανακοίνωσε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία με την Ample. Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει να κάνει με τις εναλλάξιμες μπαταρίες, κάτι που θα δώσει λύση στο πρόβλημα του χρόνου φόρτισης. Η Fisker αναφέρει ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2024 τα πρώτα σημεία ανταλλαγής μπαταριών θα είναι έτοιμα και θα μπορούν σχεδόν στον ίδιο χρόνο να μπορούν να αλλάξουν μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία όσο ένα γέμισμα ρεζερβουάρ βενζίνης.

Ακόμα ένα θέμα που αναμένεται να λυθεί με τις εναλλάξιμες μπαταρίες είναι η φθορά και η μείωση της απόδοσης των μπαταριών. Πλέον ο οδηγός δεν θα αγχώνεται για την αντικατάσταση της μπαταρίας καθώς με τις εναλλάξιμες μπαταρίες θα εξαφανιστεί αυτό το ζήτημα.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η πρώτη εταιρεία που έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα είναι η Nio στην Κίνα. Μάλιστα η Nio έχει ήδη κατασκευάσει 1.300 σημεία ανταλλαγής μπαταριών για αυτοκίνητα, ενώ πρόσφατα παρουσίασε την 3η γενιά του συστήματος που μπορεί σε μόλις 3 λεπτά να αλλάξει την μπαταρία στο όχημα. Επιπλέον, ο κάθε σταθμός της Nio μπορεί να ανταλλάξει 408 μπαταρίες σε μία ημέρα!

Advertisement

Όσο για το Fisker Ocean, αναμένεται μέσα στον Μάιο να ξεκινήσει η διάθεσή του στην Ευρώπη.

Βίντεο του συστήματος της Ample.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Fisker ετοιμάζει cabrio για 4 με αυτονομία 1.012 χλμ.
Απόβαση στην Ευρώπη για το Fisker Ocean
Ένα ακόμα teaser από τη Fisker για το Project PEAR