Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Απόβαση στην Ευρώπη για το Fisker Ocean

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απόβαση στην Ευρώπη για το Fisker Ocean

Mobility

Απόβαση στην Ευρώπη για το Fisker Ocean

Mobility

Με έως και 630 χιλιόμετρα αυτονομία και 560 ίππους, το νέο μοντέλο με το όνομα Ocean της Fisker, ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Το Fisker Ocean γιόρτασε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε εκεί.

Το Ocean πρόκειται να ξεκινήσει να παράγεται τον ερχόμενο Νοέμβριο και αμέσως μετά, πριν το τέλος του έτους, αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεσή του σε ορισμένες Ευρωπαϊκές αγορές για τις οποίες η εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες. Το ηλεκτρικό crossover Ocean, είναι εξοπλισμένο με φώτα LED, πανοραμική γυάλινη οροφή, ηλεκτρική πίσω πόρτα και ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και ένα σύστημα infotainment με περιστρεφόμενη οθόνη 17,1 ιντσών. Το Ocean διαθέτει επίσης μια ποικιλία από συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, παρακολούθηση τυφλού σημείου, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, ενεργή υποβοήθηση στάθμευσης και τεχνολογία αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Το βασικό Ocean Sport έχει έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά που αποδίδει 279 ίππους και τροφοδοτείται από μια μπαταρία με αυτονομία 440 χιλιομέτρων. Η αμέσως επόμενη έκδοση είναι η Ocean Ultra, η οποία είναι τετρακίνητη με δύο κινητήρες και 550 ίππους. Ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα της έκδοσης αυτής, είναι 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μπαταρία Hyper Range επιτρέπει αυτονομία περίπου 610 χιλιομέτρων.

Advertisement

Ένα βήμα πιο πάνω είναι τα Ocean Extreme και Ocean One Launch Edition, στα οποία η τετρακίνηση είναι αναβαθμισμένη και η απόδοση ισχύος φτάνει τους 560 ίππους. Εδώ η αυτονομία είναι περίπου 630 χιλιόμετρα χάρη στην ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία και τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση 3,9 δευτερολέπτων. Η τιμή της βασικής έκδοσης του μοντέλου στη Γερμανία, είναι 41.560 ευρώ (41.900€ στη Γαλλία).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Βαρκελώνη τα αποκαλυπτήρια του Fisker Ocean
Ένα ακόμα teaser από τη Fisker για το Project PEAR
Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker

 

Advertisement