Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα ακόμα teaser από τη Fisker για το Project PEAR

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα ακόμα teaser από τη Fisker για το Project PEAR

ΝΕΑ

Ένα ακόμα teaser από τη Fisker για το Project PEAR

ΝΕΑ

Μεγάλα είναι τα σχέδια της Fisker για το άμεσο μέλλον, με την εταιρεία να μας δίνει άλλη μια εικόνα- teaser του Project PEAR αλλά και την πληροφορία για την πρόθεσή της να παρουσιάσει ως το 2027 ένα αυτοκίνητο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Advertisement
Advertisement

Η Fisker δεν έχει δώσει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τα πλάνα της για το μέλλον αλλά ανέφερε πως θα επικεντρωθεί και στις πέντε φάσεις του κύκλου ζωής ενός οχήματος.

Στις πέντε φάσεις, συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια, η κατασκευή, ο εφοδιασμός της γραμμής παραγωγής, η φάση χρήσης του, καθώς και η προώθησή του για ανακύκλωση μετά το τέλος του ωφέλιμου κύκλου ζωής. Η εταιρεία συνέχισε λέγοντας ότι το όχημα θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα υλικά και ανακατασκευασμένα εξαρτήματα, ενώ θα κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που λειτουργούν αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα προωθήσει επίσης την ανακύκλωση στο τέλος του κύκλου ζωής του κάθε μοντέλου, καθώς και τη χρήση δημόσιων δικτύων φόρτισης που λειτουργούν με 100% ανανεώσιμη ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και ιδρυτής της, Henrik Fisker είπε: «Σχεδιάζουμε να αλλάξουμε ριζικά τη βιομηχανία κινητικότητας με τις προτάσεις μας, θέτοντας έναν φιλόδοξο στόχο για εμάς: να παράγουμε ένα τελείως ουδέτερο σε περιβαλλοντικό αποτύπωμα μοντέλο έως το 2027». Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τεχνάσματα για να παρουσιάσουν το μηδενικό αποτέλεσμα και την επίτευξη του στόχου αλλά δεν απέκλεισε το να κάνουν οι προμηθευτές και οι εξωτερικοί συνεργάτες κάποιες ενέργειες που δεν θα είναι ευθυγραμμισμένες με τη διάθεση της εταιρείας. Εκτός από την ανακοίνωση σχεδίου για ένα περιβαλλοντικά «ουδέτερο» όχημα, η Fisker μας έδωσε και ένα νέο teaser για το Project PEAR, που μπορεί να μην είναι και πολύ αποκαλυπτικό αλλά μας δίνει μια εικόνα για το καμπυλωτό αμάξωμα του μοντέλου. Η Fisker δεν δώσει πολλές πληροφορίες για το Project PEAR αλλά από αυτά που ξέρουμε, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και θα βασίζεται σε μια ελαφριά πλατφόρμα γνωστή ως FP28. Η σπουδαιότερη λεπτομέρεια που αφορά στο Project PEAR, έχει να κάνει με την τιμή του, με τη Fisker να ισχυρίζεται πως όταν κυκλοφορήσει στην αγορά, θα κοστίζει λιγότερο από 30.000 δολάρια (περίπου 25.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε πλατφόρμα της Volkswagen το ηλεκτρικό SUV της Fisker
H Fisker θα κατασκευάσει αυτοκίνητο για τον Πάπα
Πρόταση για ηλεκτρικά και αυτόνομα ferry boats (VIDEO)

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement