Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καθυστερεί η άφιξη του Fiat Topolino στην Ελλάδα

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καθυστερεί η άφιξη του Fiat Topolino στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Καθυστερεί η άφιξη του Fiat Topolino στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Το νέο μοντέλο της Fiat που αρχικά θα το βλέπαμε στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά, καθυστερεί να έρθει και όπως φαίνεται να κυκλοφορήσει αρχές του 2025…

Advertisement
Advertisement

Τα οχήματα μικροκινητικότητας έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στους δρόμους. Ήδη περισσότερα από 1.000 τέτοια οχήματα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και η τάση είναι αυξητική. Αν και ακούμε συνεχώς για νέα μοντέλα διαπιστώνουμε πως καθυστερεί αρκετά η παραγωγή τους.

Στην Ελλάδα το πιο δημοφιλές τέτοιου είδους όχημα είναι το Citroen Ami, το οποίο μπορεί κάποιος να το οδηγήσει από τα 16 του χρόνια (στη Γαλλία από τα 14). Σε λίγες εβδομάδες αναμένεται το Opel Rocks-e, το οποίο βασίζεται και αυτό στο Αmi, ενώ ένα τρίτο αντίστοιχο όχημα είναι το Fiat Topolino το οποίο περιμέναμε στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά.

Ωστόσο η μαζική παραγωγή του μοντέλου θα καθυστερήσει και άλλο και χώρες όπως η Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να το εισάγουν το 2024. Αρχικά το Topolino που βασίζεται και αυτό στο Citron Ami θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία και στη Γαλλία και από την αρχή του 2025 θα το δούμε να διατίθεται στην ελληνική αγορά αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να το διαθέσουν στο αγοραστικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Αυτονομία και τελική ταχύτητα

Το αυτοκίνητο έχει μπαταρίες χωρητικότητας 5,4 kWh οι οποίες προσφέρουν αυτονομία 75 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 8,5 ίππους και η φόρτιση γίνεται από μία απλή πρίζα.

Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis το οποίο βρίσκεται στο Μαρόκο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Peugeot 208 τώρα σε σούπερ ελκυστικές τιμές!
Πόσο κοστίζει για αναβάτες η αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς προειδοποίηση με το χέρι;
Αυτό είναι το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S με πάνω από 600 άλογα!

Advertisement