Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάθετη μονάδα παραγωγής μπαταριών από τη Ford

Ελλάδα 16:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάθετη μονάδα παραγωγής μπαταριών από τη Ford

ΝΕΑ

Κάθετη μονάδα παραγωγής μπαταριών από τη Ford

ΝΕΑ

Η Ford έχει στα πλάνα της ένα κέντρο σχεδίασης, δοκιμών και κατασκευής μπαταριών για χρήση σε μελλοντικά της μοντέλα που θα ονομάζεται Ford Ion Park και θα κατασκευαστεί στο Michigan των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο project θα απορροφήσει μια επένδυση ύψους 185 εκατομμυρίων δολαρίων και πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του στα τέλη του 2022.

Η έκταση στην οποία θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο κέντρο εξέλιξης μπαταριών, καλύπτει 200.000 τετραγωνικά πόδια στο Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Εκεί η Ford θα δοκιμάσει, θα εξελίξει και θα κατασκευάσει κυψέλες μπαταριών ιόντων λιθίου αλλά και ξηρού τύπου- που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι το μέλλον για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Παράλληλα, εκεί θα γίνονται δοκιμές μεθόδων κατασκευής και βελτιστοποίηση ολόκληρης της παραγωγικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανομένης και της ανακύκλωσης.

Advertisement
Advertisement

Με την κίνηση αυτή, η Ford δεν ανταποκρίνεται μόνο στον ταχύτερο ρυθμό υιοθέτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παρατηρείται στην αγορά κατά την τελευταία περίοδο αλλά σηματοδοτεί και την αλλαγή φιλοσοφίας της εταιρείας σχετικά με τον τρόπο συμπερίληψης μπαταριών στα επιχειρηματικά της πλάνα. Με τον διευθύνοντα σύμβουλο Jim Farley στο τιμόνι, η Ford έχει περάσει πλέον στην εποχή που αναγνωρίζει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κάθετη μονάδα που θα της επιτρέπει να έχει τις δικές της μπαταρίες, ενώ ταυτόχρονα θα της εξασφαλίζει και την απαραίτητη σταθερότητα στην αλυσίδα του εφοδιασμού.

Η ομάδα του Ion Park θα διευθύνεται από τον Anand Sankaran, διευθυντή του τμήματος Ηλεκτρονικής Μηχανικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Ford, ο οποίος έχει εργαστεί στα Escape Hybrid, F-150 Hybrid και Mustang Mach-E. Το Ion Park θα περιλαμβάνει 150 ειδικούς τεχνολογίας μπαταριών που καλύπτουν το τμήμα της έρευνας και εξέλιξης (R&D) την κατασκευή, τον προγραμματισμό, την ποιότητα, καθώς και θέματα που αφορούν στην αγορά των πρώτων υλών, την εμπορική διαχείριση του τελικού προϊόντος και τη χρηματοδότηση. Το Ion Park θα ενσωματωθεί στην προγραμματισμένη έως το 2025 επένδυση ύψους 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα έχει να κάνει με τις εξελίξεις επί των ηλεκτρικών οχημάτων της μάρκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Αύξηση πωλήσεων για τη Ford- Δημοφιλέστερο το Puma
O πόλεμος μεταξύ Tesla και Ford καλά κρατεί
Κλασσικό Ford Bronco με 466 ίππους

Advertisement