Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία θα προμηθεύσει με 5.175 ελαστικά τα λεωφορεία

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία θα προμηθεύσει με 5.175 ελαστικά τα λεωφορεία

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία θα προμηθεύσει με 5.175 ελαστικά τα λεωφορεία

ΝΕΑ

Η τιμή διάθεσης των ελαστικών ορίστηκε σε 163 ευρώ το κομμάτι και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται σε περίπου 850.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Αγώνα δρόμου πραγματοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να διατηρεί στην κυκλοφορία τα παλαιά και γηρασμένα λεωφορεία μέχρι να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός. Μάλιστα η διοίκηση της ΟΣΥ προχώρησε στην έγκριση των Πρακτικών Ηλεκτρονικής Αποσφράγισης και Αξιολόγησης των Δικαιολογητικών Κατακύρωσης, όπως αυτά υποβλήθηκαν και σύμφωνα με τα οποία προτείνεται η αποδοχή της προσφοράς της εταιρείας «Goodyear Dunlop Ελαστικά Ελλάς Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία» ως προς τα δικαιολογητικά κατακύρωσης, για τον ηλεκτρονικό ανοικτό μειοδοτικό δημόσιο διαγωνισμό με αριθμό διακήρυξης 04/2019, για την προμήθεια 4.500 τεμαχίων ελαστικών επισώτρων για τα οχήματα της Ο.ΣΥ., με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, αποκλειστικά βάσει τιμής.

Με την απόφαση κατοχυρώνεται η προμήθεια 5.175 τεμαχίων ελαστικών επισώτρων, συνολικού ποσού 845.336,25 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. (163,35€/τμχ.), στην ανάδοχο εταιρεία Goodyear, κατόπιν της παρέλευσης της προθεσμίας και της μη υποβολής ενστάσεων, ασκώντας το δικαίωμα κατακύρωσης μεγαλύτερης ποσότητας, σύμφωνα με το άρθρο 105 του Ν. 4412/2016.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια στιγμή δεκάδες λεωφορεία καθημερινά είναι εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν περίπου 900 λεωφορεία προκειμένου να εκτελούν το πρόγραμμα δρομολογίων.

Επίσης οι σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και ανταλλακτικά δεν επιτρέπουν την εκτέλεση των τακτικών δρομολογίων και εκτιμάται ότι το μεταφορικό έργο των ΟΣΥ είναι μειωμένο κατά 35%-37% τα τελευταία πέντε χρόνια. Η συντήρηση των οχημάτων, που εξυπηρετούν περίπου 400 εκατ. μετακινήσεις στην Αθήνα σε ετήσια βάση, καθίσταται σχεδόν αδύνατη, καθώς ούτε τα ανταλλακτικά υπάρχουν ούτε οι τεχνικοί επαρκούν. Όσο περνά ο καιρός, μάλιστα, πολλαπλασιάζονται τα περιστατικά βλαβών στα λεωφορεία που τα ακινητοποιούν.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Πτώση 92% σημειώνουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ το μήνα έλαβε ο Mike Manley το 2019

Advertisement

Κινέζικη η Volvo και με τη βούλα;