Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Karl Lagerfeld: Στο «σφυρί» οι τρεις Rolls-Royce του

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Karl Lagerfeld: Στο «σφυρί» οι τρεις Rolls-Royce του

ΝΕΑ

Karl Lagerfeld: Στο «σφυρί» οι τρεις Rolls-Royce του

ΝΕΑ

Ο μοναδικά επιδραστικός θρύλος της fashion industry κατείχε κάποια υπερπολυτελή μοντέλα που θα δημοπρατηθούν στο Μονακό.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο είναι το κενό που έχει αφήσει στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας, ο άνθρωπος πίσω από τις Chanel και Fendi, Karl Lagerfeld. Ο θάνατος του «Κάιζερ της μόδας» τον Φεβρουάριο του 2019, δεν προκάλεσε απλά ανείπωτη θλίψη στους θαυμαστές του, αλλά πυροδότησε και έναν σκληρό πόλεμο για την περιουσία του.

Αυτή ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει χλιδάτα ακίνητα, πανάκριβα έπιπλα, αλλά και μερικά απαράμιλλης ομορφιάς και τεράστιας χρηματικής αξίας τετράτροχα.

Μην ξεχνάμε ότι Lagerfeld έτρεφε ιδιαίτερη συμπάθεια για τα αυτοκίνητα, η οποία ξεπερνούσε τα όρια της κατοχής. Το 1992 ο μοναδικά επιδραστικός θρύλος της fashion industry έβαλε την υπογραφή του σε μια BMW Σειρά 7 (E32), για να ακολουθήσει η σχεδίαση μιας BMW L7 limo (E38).

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, δεν ήταν και λίγα τα μοντέλα που κόσμησαν το γκαράζ των υπερπολυτελών κατοικιών του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τρεις Rolls-Royce που πλέον βγαίνουν στο… σφυρί, σε εκδήλωση στο Μονακό.

Rolls-Royce Drophead Coupe

Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει μια Rolls-Royce Drophead Coupe, ένα πολυτελές τετραθέσιο «ανοιχτό» Grand Tourer. Το μοντέλο ντεμπούταρε το 2007 στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ και μαγνήτισε τα βλέμματα με την κομψή του εμφάνιση.

Το μήκος του έφτανε τα 5.609 χλστ. και κινείτο από έναν V12 6.749 κ.εκ. απόδοσης 453 PS/ 531 Nm που συνδυαζόταν με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement

Το απαστράπτον κάμπριο του Lagerfeld έχει διανύσει μόλις 10.649 χλμ. με την εκτιμώμενη τιμή του να κυμαίνεται μεταξύ 350.000 και 400.000 ευρώ.

Rolls-Royce Phantom

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει και μια Rolls-Royce Phantom, η οποία αποκτήθηκε από τον σχεδιαστή μόδας το 2018 και επομένως το βιογραφικό της αριθμεί μόλις 2.277 χλμ.

Advertisement

Το εξωτερικό της είναι βαμμένο σε μεταλλικό Black Diamond χρώμα, και στο εσωτερικό υπάρχουν σκουρόχρωμα δερμάτινα καθίσματα, «στολισμένα» από το λογότυπο “RR” στα προσκέφαλα. Μια από τις μεγάλες ατραξιόν της λιμουζίνας είναι ο… έναστρος ουρανός, για τη διαμόρφωση του οποίου φροντίζουν 100 μικρά φωτάκια στην οροφή.

Κάτω από το μακρύ καπό της Phantom εδρεύει ένας 12κύλινδρος σε διάταξη V των 6,7 λίτρων που παράγει 571 ίππους και 664 Nm, πλαισιωμένος από 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το αυτοκίνητο αναμένεται να «πιάσει» 300.000 έως 350.000 ευρώ.

Rolls-Royce Cullinan
Αρκετούς μνηστήρες αναμένεται να προσελκύσει και το επιβλητικό SUV της RR που είχε ο Lagerfeld στην κατοχή του από το 2019, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Η Cullinan είναι στο χρώμα Darkest Tungsten Metallic, το οποίο δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα αντίθεση με τις ανοιχτόχρωμες δερμάτινες επενδύσεις της καμπίνας και τα χοντρά πατάκια από μαλλί προβάτου.

Το διακριτικό “RR” σε πορτοκαλί χρώμα στα προσκέφαλα των καθισμάτων αποτελεί μια όμορφη πινελιά, την ίδια ώρα που ενσωματώνονται όλα τα… κομφόρ που ζητά ένας λάτρης της premium κινητικότητας.

Πηγή τροφοδότησης της Cullinan συνιστά ένας V12 διπλοτούρμπινος κινητήρας 6.749 κ.εκ. που παράγει 571 PS/850 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το βρετανικό «τέρας» ολοκληρώνει το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δλ. και η τελική αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Η Cullinan του Lagerfeld έχει ταξιδέψει για μόλις 7.453 με την εκτιμώμενη τιμή της να ξεκινά από τα 300.000 ευρώ και να φτάνει τα 350.000.

Σημειώνεται ότι πέρα από τις παραπάνω Rolls-Royce η δημοπρασία περιλαμβάνει και άλλα αντικείμενα όπως κάποια έργα των Τζεφ Κουνς, Τακάσι Μουρακάμι, αλλά και ρούχα/αξεσουάρ οίκων Dior, Yves Sain Laurent, Comme des Garçons και Martin Margiela.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα αυτοκίνητα του Λεμπρόν Τζέιμς
Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast
Οδηγούμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan Evo