Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Mitsubishi Colt

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Mitsubishi Colt

ΝΕΑ

Κάπως έτσι θα είναι το νέο Mitsubishi Colt

ΝΕΑ

Η Mitsubishi δηλώνει με κάθε επισημότητα την επάνοδο της στην κατηγορία των supermini.

Advertisement
Advertisement

Αυτή θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο 2023 με το νέο Colt.

Το ιαπωνικό μικρό θα μπορούσε να μοιάζει αρκετά σε αυτό που βλέπετε στις ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες. Έστω και κατά προσέγγιση, οι Ρώσοι σχεδιαστές πήραν χαρτί και μολύβι, σκέφτηκαν τη δεδομένη συγγένεια με τα Renault Clio και Nissan Micra και έκλεψαν λίγη δόξα των ανθρώπων της Mitsubishi.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα το ιαπωνικό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη με τα άλλα δύο «ξαδελφάκια» του. Η πλέον ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι η υβριδική έκδοση 140 ίππων που προέρχεται από turbo 1.600άρη βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε και από την περίπτωση του Renault Clio E-Tech.

Το λογότυπο Hybrid EV στο πρώτο teaser του επερχόμενου Colt, υποδηλώνει την τάση των ανθρώπων της Mitsubishi για εξηλεκτρισμό του νέου μικρού. Το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους εκτιμάται για τις αρχές του 2023, ενώ νωρίτερα περιμένουμε και την πλήρη αποκάλυψη του. Να τονίσουμε πως το νέο Colt θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault στη Bursa της Τουρκίας.

Advertisement

Η ιαπωνική εταιρεία πάντως έχει ανακαλέσει πλήρως την προ ετών απόφαση της να αφήσει την ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, όχι μόνο θα λανσάρει το νέο Colt αλλά έχει στα πλάνα της και ένα νέο crossover (πιθανότατα το νέο ASX), βασιζόμενο στο Renault Captur και θα ακολουθήσει στην Ευρώπη αμέσως μετά το Colt.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΕΕ: Νέο ιστορικό χαμηλό στις πωλήσεις νέων ΙΧ – Ποιες εταιρείες άντεξαν
Πρώτη γεύση από το νέο και ευρωπαϊκό Μitsubishi ASX
Το μέγεθος μετράει: Χαριτωμένο μικρό ηλεκτρικό από την Mitsubishi