Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Κάπως έτσι πρέπει να είναι το μέλλον των μικρών επαγγελματικών

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάπως έτσι πρέπει να είναι το μέλλον των μικρών επαγγελματικών

Fleet Cars

Κάπως έτσι πρέπει να είναι το μέλλον των μικρών επαγγελματικών

Fleet Cars

Αυτό το «περίεργο» στην όψη επαγγελματικό, είναι το μέλλον που προτείνει για τις αστικές μεταφορές η Eletric Assisted Vehicles Limited και μπορεί να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται με τα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Η EAV που αυτοπροσδιορίζεται ως «εταιρεία τεχνολογίας για λύσεις στον τομέα των μεταφορών» παρουσίασε το τελευταίο της μικρό επαγγελματικό όχημα διανομών.

Η EAV που έχει έδρα στην Οξφόρδη, παρουσίασε την πιο ριζοσπαστική λύση για τις διανομές σε αστικό περιβάλλον. Το LINCS (Lightweight Inner-City Solution), μοιάζει αρκετά παράξενο στην όψη αλλά είναι απόλυτα λειτουργικό και η σχεδίασή του «τερματίζει» το θέμα της εκμετάλλευσης των χώρων. Στην πραγματικότητα το LINCS είναι επίπεδο σαν skateboard με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες στο κέντρο και μια αφαιρούμενη, εναλλάξιμη μπαταρία ιόντων λιθίου που παρέχει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη.

Advertisement
Advertisement

Η EAV διαθέτει κουτιά που ταιριάζουν στο πίσω μέρος και επιμερίζουν το διαθέσιμο χώρο για τα μεταφερόμενα είδη. Η EAV λέει ότι λόγω της πλατφόρμας θα μπορούσε να εξελιχθεί και ως απλό φορτηγό με στεγασμένο χώρο φόρτωσης ή ακόμα και ως mini bus για μεταφορά ατόμων σε πόλεις. Επιπλέον, το LINCS απηχεί με το όνομά του, χάρη και στη δυνατότητα σύνδεσης με πολλά LINCS το ένα πίσω από το άλλο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «τρενάκι» παράδοσης υλικών ή και επιβατών. Η EAV λέει ότι όλο το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα συνθετικά υλικά, ενώ ενδιαφέρον έχει επίσης και το γεγονός πως η καμπίνα του οδηγού μπορεί να βρίσκεται και στις δύο πλευρές ανάλογα με τη χώρα στην οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 από μια ομάδα πρώην μηχανικών της F1 και αεροδιαστημικής, με στόχο το σχεδιασμό και την κατασκευή ελαφρών οχημάτων μεταφοράς με μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς και οχήματα προσωπικής μεταφοράς. «Το LINCS είναι το επόμενο βήμα στο πρόγραμμά μας, βάσει του οποίου θα μπορούσαμε να πετύχουμε την πλήρη αντικατάσταση των παλαιών μεταφορών με νέες, με μηδενικές εκπομπές και απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον, ασφαλείς αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικές λύσεις για φορτίο και επιβάτες», λέει ο Nigel Gordon- Stewart, Εκτελεστικός Πρόεδρος της EAV.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H EAV παρουσίασε το “EAV Taxi” ως την απόλυτη λύση
Kawasaki Heavy Industries: Διαχωρίζει το τμήμα μοτοσυκλετών!
Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement