Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

H EAV παρουσίασε το “EAV Taxi” ως την απόλυτη λύση

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H EAV παρουσίασε το “EAV Taxi” ως την απόλυτη λύση

Fleet Cars

H EAV παρουσίασε το “EAV Taxi” ως την απόλυτη λύση

Fleet Cars

Η Electric Assisted Vehicles, κατασκευαστής μικρών οχημάτων που εδρεύει στο Oxfordshire, αποκάλυψε σήμερα το πιο νέο μοντέλο της γκάμας της από ελαφρά, μηδενικών εκπομπών επαγγελματικά οχήματα για αστικές μετακινήσεις.

Advertisement
Advertisement

Στόχος της EAV είναι να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις και να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμου, την ίδια στιγμή που θα μειώνονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι σχετικές υποδομές που χρειάζονται για να υποστηρίξουν την αστική κινητικότητα του μέλλοντος, θα βελτιώσουν την ενεργειακή αποδοτικότητα παγκοσμίως. Το «EAV Taxi» είναι μια εξέλιξη του eCargo «EAV2cubed» που κυκλοφόρησε η εταιρεία πρόσφατα. Έχοντας εξελίξει μια ξεχωριστή μπροστινή καμπίνα με πολλές λύσεις για τη διαμόρφωση του πίσω χώρου προκειμένου να μεταφέρει αντικείμενα διαφορετικού σχήματος, η EAV μπόρεσε τώρα να δημιουργήσει μια λύση μεταφοράς επιβατών με τη χρήση του πατενταρισμένου πλαισίου Cloudframe. «Ο κύριος στόχος της EAV είναι να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι το βάρος είναι ο εχθρός της αποδοτικότητας και επομένως της εξοικονόμησης ενέργειας». σχολίασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της EAV, Adam Barmby.

Advertisement
Advertisement

«Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα φορτηγά και τα ταξί είναι πραγματικά πολύ αναποτελεσματικά στη χρήση ενέργειας. Είναι μεγάλα και βαριά και πολλή ενέργεια ξοδεύεται απλά μετακινώντας το δικό τους βάρος. Εξετάσαμε προσεκτικά τόσο τα ταξί όσο και τα ελαφρά επαγγελματικά σε αστικά περιβάλλοντα και αμέσως είδαμε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, καθαρότεροι και εξίσου άνετοι με πολύ χαμηλότερο κόστος. Το γεγονός ότι είμαστε εξίσου ασφαλείς και πολύ καλύτεροι για το περιβάλλον και τις υποδομές της πόλης είναι καθαρά προστιθέμενα οφέλη». Υπάρχουν πάνω από 375.000 ταξί και ιδιωτικά οχήματα ενοικίασης σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και γίνονται περίπου 200.000 διαδρομές μόνο στο Λονδίνο κάθε μέρα. Το 65% όλων των διαδρομών αφορούν ταξί και ελαφρά επαγγελματικά που μεταφέρουν μόνο ένα άτομο και συνήθως οι αποστάσεις που κάνουν 1,5 και 10 χιλιομέτρων. Η EAV πιστεύει ότι πολλοί πόροι και ενέργεια σπαταλούνται απλά μετακινώντας ένα ή δύο άτομα σε μικρή απόσταση. Η EAV σχεδιάζει να παράγει το πρώτο πρωτότυπο EAV Taxi τον Νοέμβριο του 2020 με την έναρξη των παραδόσεων να υπολογίζεται πως θα γίνει μέσα στην άνοιξη του 2021.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Επενδύει στο υδρογόνο η Ηyundai (VIDEO)

VW: Πωλήσεις 500.000 ID.4 το χρόνο

Advertisement

Υβριδικά plug-in τα RS της Audi