Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάνοντας με το Citigo 2.619 km με 82€!

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάνοντας με το Citigo 2.619 km με 82€!

ΝΕΑ

Κάνοντας με το Citigo 2.619 km με 82€!

ΝΕΑ

Είναι σύνηθες πλέον εγχείρημα των κατασκευαστών να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα οικονομικά σε κατανάλωση μοντέλα τους, ώστε να αποδεικνύουν και στην πράξη τα όσα ισχυρίζονται στα διαφημιστικά τους φυλλάδια. Ήταν λοιπόν η σειρά της Skoda να πράξει κάτι ανάλογο με το Citigo στην έκδοση CNG, που καταναλώνει φυσικό αέριο.

Advertisement
Advertisement

Στον ειδικό στην επίτευξη ανάλογων ρεκόρ, Aυστριακό Γκέρχαρντ Πλάτνερ, δόθηκαν 100 ευρώ και του ζητήθηκε να καλύψει με αυτό το ποσό την απόσταση από τη Βιτσέντζα της Ιταλίας έως τη Στοκχόλμη, απόσταση που μετρήθηκε τελικά στα 2.619 km. Μέσα σε πέντε μέρες διέσχισε εννέα χώρες και ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή που του ανατέθηκε. Μάλιστα στον Πλάτνερ περίσσεψαν και 18,76 ευρώ.

Το Citigo CNG κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού 2,39 kg φυσικού αερίου ανά 100 km, επίδοση σημαντικά χαμηλότερη από τα 2,9 kg που ανακοινώνει ο κατασκευαστής. «Παρά τις μη αναμενόμενες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου σε Ιταλία και Σουηδία, κατάφερα να πετύχω την αποστολή μου», δήλωσε ο Πλάτνερ.

Το μικρό της Skoda εξοπλίζεται με τον 3κύλινδρο βενζίνης 1 lt, ο οποίος αποδίδει 68 PS και φέρει το πακέτο Green tec, το οποίο περιλαμβάνει start/stop, σύστημα επανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.[nggallery id=2876]

Advertisement
Advertisement