Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό ηλεκτρικό στην Ελλάδα;

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό ηλεκτρικό στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό ηλεκτρικό στην Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Η ανακοίνωση των κινήτρων της πολιτείας για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου μείωσε τις τιμές όλων των μοντέλων του είδους. Πόσο όμως κοστίζει το πιο φθηνό ηλεκτρικό της αγοράς;

Advertisement
Advertisement

Πληθαίνουν οι προτάσεις νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας μας, έχοντας ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι τιμές τους.

Και, παρότι ακόμη το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν είναι φθηνό, ας δούμε ποιο είναι το λιγότερο ακριβό που μπορεί κανείς να αποκτήσει σήμερα στην Ελλάδα, μετά και τις εκπτώσεις που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση.

Newsauto Green: Οι πιο «πράσινες» τεχνολογίες αυτοκινήτου

Advertisement
Advertisement

Το φθηνότερο λοιπόν ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς είναι το νέο Skoda Citigo-e iV. Πρόκειται για την ηλεκτρική έκδοση του μίνι μοντέλου της Skoda, η οποία εφοδιάζεται με μοτέρ 83 ίππων, που προσφέρει αυτονομία κίνησης από 225 έως 274 km με μια πλήρη φόρτιση.

Advertisement

Από πλευράς επιδόσεων, η Skoda περιορίζει την τελική του ταχύτητα ηλεκτρονικά στα 130 km/h, ενώ για το 0-100 km/h το αυτοκίνητο απαιτεί 12,3 δευτερόλεπτα.

To ηλεκτρικό Skoda Citigo παρά τις μικρές του διαστάσεις (π.χ. μήκος 3.597 χλστ.) έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει χωρίς πολλές παραχωρήσεις 4 ενήλικες επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ του έχει αρκετά μεγάλη χωρητικότητα για τα δεδομένα της κατηγορίας, 250 λίτρων.

Advertisement

Τιμολογιακά, το νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo κοστίζει στη χώρα μας μετά και το οικολογικό bonus της κυβέρνησης, 18.951 ευρώ και είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς. Σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού αυτοκινήτου τότε το κόστος μειώνεται κατά 1.000 ευρώ και φθάνει τα 17.951 ευρώ.

Μεγάλο αφιέρωμα: Πόσο πέφτουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; – Ολες οι τιμές

Advertisement

Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν στο πως είναι στο δρόμο, την ποιότητα, την ευρυχωρία του κ.λπ., θα μπορέσετε μέσα στην επόμενη εβδομάδα να διαβάσετε τη δοκιμή του μοντέλου στο newsauto.gr.