Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στα τρένα

Ελλάδα 14:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στα τρένα

ΝΕΑ

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια στα τρένα

ΝΕΑ

Την αναστολή της 24ωρης απεργίας που είχε εξαγγείλει για τις 26 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Advertisement
Advertisement

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού στις 26 Σεπτεμβρίου, καθώς η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ανέστειλε την απεργία που είχε προκηρύξει.

Η ΠΟΣ θα πραγματοποιήσει, εκ νέου, συνάντηση με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία ανήκει η ΕΕΣΣΤΥ, με θέμα την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Advertisement
Advertisement

Η Ομοσπονδία αιτείται την υπογραφή νέας ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ, υποστηρίζοντας ότι «η ανεπίτρεπτη κωλυσιεργία που επιδεικνύει η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ ως προς το ζήτημα της υπογραφής Σ.Σ.Ε., η οποία έχει λήξει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην καλύπτονται από Σ.Σ.Ε., θέτοντας σε κίνδυνο το εργασιακό τους μέλλον, ενόψει μάλιστα της συγχώνευσης της εταιρείας που πρόσφατα εξαγγέλθηκε».

Πάντως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε την μεταφορά της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου στις 3 Οκτωβρίου, με τα ίδια αιτήματα (από 00.00’ έως 24.00’, του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., την ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. σε ολόκληρο το δίκτυο).

Η μεταφορά, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, πραγματοποιείται ως ένδειξη καλής θέλησης στην ολιγοήμερη παράταση που ζητήθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταθέσει πρόταση για την ΣΣΕ της ΕΕΣΣΤΥ.