Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καναδάς: Θέλει να μπει στον αυτοκινητικό χάρτη κάνοντας θόρυβο

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καναδάς: Θέλει να μπει στον αυτοκινητικό χάρτη κάνοντας θόρυβο

ΝΕΑ

Καναδάς: Θέλει να μπει στον αυτοκινητικό χάρτη κάνοντας θόρυβο

ΝΕΑ

Η Ένωση Κατασκευαστών Εξαρτημάτων για το Αυτοκίνητο, APMA, ετοιμάζεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, προχωρώντας στο λανσάρισμα ενός κομψού αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

Advertisement
Advertisement

Εκ διαμέτρου αντίθετοι είναι αυτοκινητικοί βίοι των ΗΠΑ και του Καναδά. Μολονότι στις ΗΠΑ εδρεύουν κάποιες από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη, όπως οι General Motors και η Ford, ο συνορεύων Καναδάς δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο στο αυτοκινητικό κομμάτι.

Αυτή η αδράνεια έχει γίνει αντιληπτή από την Ένωση Κατασκευαστών Εξαρτημάτων Αυτοκινήτου του Καναδά (APMA), η οποία έχει λάβει την απόφαση να βάλει τη χώρα της Βόρειας Αμερικής στον αυτοκινητικό χάρτη.

Διαβατήριο θα αποτελέσει το Project Arrow, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα παραχθεί σε πρωτότυπη οδηγήσιμη μορφή το 2023 για να ακολουθήσει η ευρεία διάθεσή του το 2025, με την ετήσια παραγωγή να φτάνει τις 60.000 μονάδες.

Advertisement
Advertisement

«Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου καναδική προσπάθεια, που σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από τον παγκοσμίου φήμης κλάδο προμήθειας αυτοκινήτων σε συνεργασία με ιδρύματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ως απάντηση στην έκκληση του Πρωθυπουργού για ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές έως το 2050, αυτό το έργο θα συγκεντρώνει τα επιτεύγματα της χώρας στο πεδίο της ηλεκτρικής κίνησης, των εναλλακτικών καυσίμων, της διασυνδεδεμένης και αυτόνομης τεχνολογίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της APMA.

Οι πληροφορίες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλου του Καναδά είναι ελάχιστες, με τα μοναδικά στοιχεία να παρέχονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας (δείτε εδώ).

Advertisement

Η μπαταρία θα τοποθετείται στο πάτωμα του SUV, ενώ θα υπάρχει τουλάχιστον ένας ηλεκτροκινητήρας, στον μπροστινό άξονα.

Σε επίπεδο διαστάσεων, το μήκος του θα υπερβαίνει τα 4,75 μέτρα, ενώ το αυτοφερόμενο πλαίσιο θα απαρτίζεται από μόλις 8 συγκολλημένα μέρη.

Advertisement

Εμφανισιακά, είναι εμφανές πως υιοθετείται μια φουτουριστική γλώσσα, με ένα μίνιμαλ μπροστινό μέρος, παρουσία λεπτών φωτιστικών σωμάτων που διατρέχουν κατά μήκος το καπό, επεκτεινόμενα μέχρι και τις μπροστινές κολόνες.

Οι κοντοί πρόβολοι υποδηλώνουν την παρουσία ενός μακριού μεταξονίου για την παροχή μεγάλων χώρων, οι εξωτερικοί καθρέπτες λάμπουν δια της απουσίας τους, και οι πόρτες είναι συρόμενες (σε αντίθετη κατεύθυνση μεταξύ τους), δημιουργώντας ένα μεγάλο κατώφλι εισόδου.

Advertisement

Είναι, ωστόσο, άγνωστο πόσα από αυτά τα στοιχεία θα υιοθετηθούν και από την έκδοση παραγωγής.

Όπως, τέλος, αναφέρει ο Πρόεδρος της APMA, Flavio Volpe, οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Project Arrow ξεπερνούν τις 130.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda: Αναζητά συνεργάτη για τα νέα της ηλεκτρικά
Απίστευτο αλλά η Toyota καταφεύγει στους Κινέζους για τα νέα της ηλεκτρικά
Ηλεκτρικά: Πως μειώνεται η κατανάλωση το χειμώνα