Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλοβλέπει το υδρογόνο η Hyundai

Ελλάδα 17:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καλοβλέπει το υδρογόνο η Hyundai

ΝΕΑ

Καλοβλέπει το υδρογόνο η Hyundai

ΝΕΑ

Τα βήματα για την ανάδειξη εναλλακτικών καυσίμων παίρνουν σάρκα και οστά. Η Hyundai με τη συνεργασία της Air Liquide εγκαινίασε σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου δημοσίας χρήσης, στα κεντρικά γραφεία της στο Όφενμπαχ της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Χάρη στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Air Liquide, οι οδηγοί των ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου, όπως το Hyundai ix35, μπορούν να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους στη μέγιστη χωρητικότητα σε μόνο τρία έως πέντε λεπτά. Το άνοιγμα του νέου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου συνεχίζει τη συνεργασία μεταξύ συνεργατών της βιομηχανίας κάτω από την ομπρέλα της Clean Energy Partnership (CEP). Ο σταθμός κατασκευάστηκε από την Air Liquide και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα προς τη δημιουργία μιας εθνικής υποδομής υδρογόνου.

Ο νέος σταθμός καυσίμου υδρογόνου έχει εγκατασταθεί από την Air Liquide και εντάσσεται στο δίκτυο CEP, μια κοινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, που ιδρύθηκε το 2002 και τη διαχείριση έχει αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας. Η κατασκευή και η συντήρηση του σταθμού χρηματοδοτείται από το Υπουργείο με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Με την έναρξη λειτουργίας του σταθμού, είμαστε ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που παρέχει ένα σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου ανοικτό για το κοινό στις εγκαταστάσεις του στη Γερμανία», δήλωσε ο Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Europe.

Λόγω των τελευταίας τεχνολογίας προτύπων, ο σταθμός υδρογόνου Air Liquide είναι σε θέση να μειώσει το χρόνο ανεφοδιασμού στο ελάχιστο παρέχοντας μέγιστη χρήση της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ του οχήματος. Η ημερήσια δυνατότητα εφοδιασμούς του νέου σταθμού είναι 200 κιλά υδρογόνου και είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 30 οχήματα την ημέρα.

 

Advertisement