Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλιφόρνια: Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel έως το 2035!

Ελλάδα 7:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καλιφόρνια: Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel έως το 2035!

ΝΕΑ

Καλιφόρνια: Τέλος τα ΙΧ βενζίνης και diesel έως το 2035!

ΝΕΑ

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς το 35% των νέων οχημάτων που πωλούνται στην πολιτεία πρέπει να είναι ηλεκτρικά, υβριδικά ή υδρογονοκίνητα έως το 2026.

Advertisement
Advertisement

Μονόδρομος θα πρέπει να θεωρείται η στροφή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Καλιφόρνια, καθώς η αμερικανική πολιτεία ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων, το αργότερο μέχρι το 2035.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Gavin Newsom ζητάει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή το ειδικό “πράσινο” νομοσχέδιο διότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την ενεργειακή απεξάρτηση των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, ο κ. Newsom σκοπεύει να ζητήσει και από τις υπόλοιπες Πολιτείες να περάσουν αντίστοιχα νομοσχέδια. Σημειώνεται ότι πριν από δύο χρόνια, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια είχε εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα, το οποίο αναφέρει ότι έως το 2035 θα πρέπει να κυκλοφορούν αυτοκίνητα που θα εκπέμπουν μηδενικούς ρύπους.

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την πολιτική του Δημοκρατικού κυβερνήτη, μια εβδομάδα μετά την υπογραφή του «κολοσσιαίου» νομοσχεδίου του Joe Biden για το κλίμα και την υγεία.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, που εκδόθηκαν από το Συμβούλιο Αέριων Πόρων της Καλιφόρνια (CARB), το 35% των νέων οχημάτων που πωλούνται στην πολιτεία πρέπει να είναι ηλεκτρικά, υβριδικά ή υδρογονοκίνητα έως το 2026. Αυτοί οι περιορισμοί θα ισχύουν για το 68% των πωλήσεων οχημάτων έως το 2030 και το 100% έως το 2035. Η πρόεδρος του CARB, Laine Randolph, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν «μια ιστορική στιγμή για την Καλιφόρνια, για τις πολιτείες εταίρους μας και για ολόκληρο τον κόσμο καθώς χαράσσουμε μια πορεία προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών».

Οι νέοι κανόνες, ωστόσο, πρέπει να εγκριθούν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προτού τεθούν σε ισχύ. Αλλά η εμπορική ένωση American Fuel & Petrochemical Manufacturers κάλεσε τον Πρόεδρο Joe Biden και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος να «απορρίψουν το αίτημα της Καλιφόρνια» χαρακτηρίζοντας τους κανονισμούς «παράνομη απαγόρευση».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Καλιφόρνια κηρύσσει τον πόλεμο στο θόρυβο
Ελλάδα: Τι έρχεται μετά τη βόμβα απαγόρευσης των βενζίνης και diesel
Ανήσυχη η ΕΕ με τους φόρους στα ηλεκτρικά ΙΧ στις ΗΠΑ!