Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Καλιφόρνια κηρύσσει τον πόλεμο στο θόρυβο

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Καλιφόρνια κηρύσσει τον πόλεμο στο θόρυβο

ΝΕΑ

Η Καλιφόρνια κηρύσσει τον πόλεμο στο θόρυβο

ΝΕΑ

Από την Καλιφόρνια θα ξεκινήσει το «πογκρόμ» δίωξης των εξατμίσεων που παράγουν ιδιαίτερα δυνατό θόρυβο, με την εγκατάσταση ειδικών αισθητήρων στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας εξετάζει την ενεργοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος που έχει ως στόχο την καταπολέμηση του θορύβου από τα οχήματα στους δρόμους.

Το νομοθετικό σώμα στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας, ενέκρινε το μέτρο που μόλις υπογραφεί από τον Kυβερνήτη Gavin Newsom θα ξεκινήσει την καταπολέμηση των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών που παράγουν ιδιαίτερα υψηλή ένταση θορύβου από τις εξατμίσεις τους. Στη συγκεκριμένη πολιτεία, υπάρχει καθορισμένο όριο θορύβου, τόσο για τα αυτοκίνητα (95 decibels), όσο και για τις μοτοσικλέτες (80 decibels) που έχουν κατασκευαστεί από το 1985 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο πρόγραμμα αυτό, το κράτος θα είναι σε θέση να επιβάλλει αποτελεσματικότερα αυτά τα όρια θορύβου, καθώς το σύστημα παρακολούθησης προβλέπει την ύπαρξη αισθητήρων που θα μετρούν τα decibels και μιας «έξυπνης» κάμερας που θα ενεργοποιείται ανάλογα, εστιάζοντας στην πηγή του θορύβου για να τραβήξει μια φωτογραφία του οχήματος που τον παράγει. Η συνέχεια είναι η γνωστή, με τον ιδιοκτήτη του οχήματος να δέχεται το πρόστιμο για την παρανομία μέσω mail.

Αξίζει να πούμε πως αντίστοιχο σύστημα λειτουργεί πιλοτικά και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αλλά και στην Ευρώπη, με τη Γαλλία να είναι η πρωτοπόρος στις σχετικές δοκιμές αποτελεσματικότητας του συστήματος. Ο νόμος αυτός, όπως θα επιβληθεί στην Καλιφόρνια, προβλέπει την προειδοποίηση των οδηγών με πινακίδες που θα αναφέρουν την ύπαρξη του σχετικού συστήματος ελέγχου του θορύβου. Ακόμα υπό εξέταση είναι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται τα έσοδα από τα πρόστιμα στους παραβάτες, στην εξέλιξη των υποδομών για τις μεταφορές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford E-Transit, ο αθόρυβος επαγγελματίας (video)
Δοκιμή: DS 4 BlueHDi 130 EAT8
Ο Αντετοκούνμπο «προσπέρασε» τον Χάμιλτον

Advertisement

 

 

 

Advertisement