Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Καλάσνικοφ: Μετά τα όπλα κατασκευάζει και αυτοκίνητο!

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καλάσνικοφ: Μετά τα όπλα κατασκευάζει και αυτοκίνητο!

ΝΕΑ

Καλάσνικοφ: Μετά τα όπλα κατασκευάζει και αυτοκίνητο!

ΝΕΑ

Τη ρώσικη «Καλάσνικοφ» τη γνωρίζουμε από το ομώνυμο όπλο (AK-47), όμως πλέον φαίνεται ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να μπει πολύ δυνατά και στην κατασκευή αυτοκινήτων, όπως μας δείχνει το πρωτότυπο CV-1 που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Στρατιωτικού Τεχνολογικού Φόρουμ στη Kubinka της Ρωσίας. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο έχει ένα ρετρό design που δείχνει σαν εξέλιξη του 21252 Kombi της ρώσικης IZh (έχει περάσει στα χέρια της AvtoVAZ), το οποίο κατασκευαζόταν από το 1973 έως και το 1997.

Ξεχωρίζει η τεράστια εμπρόσθια γρίλια με τα 6 LED λεπτά φώτα, τα τετραγωνισμένα πλαϊνά τζάμια και οι μεγάλοι τροχοί με τις λευκές ζάντες.

Το CV-1 για την κίνησή του χρησιμοποιεί αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, αφού διαθέτει σύμφωνα με την εταιρεία, μια συστοιχία μπαταριών 90 kWh, έναν σύστημα ταχείας φόρτισης, αλλά και έναν καινοτόμο μετασχηματιστή.

Advertisement
Advertisement

kalashnikov car (4)

Η εταιρεία δεν αναφέρει προς το παρόν εάν θα έχει έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες, ωστόσο υπόσχεται ότι το CV-1 έχει αυτονομία φόρτισης 350 km, ενώ για το 0-100 km/h απαιτεί 6.0 sec.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο μέλλον του, το CV-1 αναμένεται να μπει στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια, αφού στόχος της Kalashnikov είναι να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της εταιρείας κα. Sophia Ivanova δήλωσε ότι στόχος είναι ο ανταγωνισμός με την Tesla (!), η οποία είναι η πιο επιτυχημένη σήμερα εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement

kalashnikov car (1)

Πάντως, σε ό,τι αφορά στο μοντέλο παραγωγής, αυτό αναμένεται να έχει διαφορετική σχεδίαση από ό,τι το πρωτότυπο, το οποίο σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, δημιουργήθηκε για να τεσταριστεί το πολύπλοκο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που έχει αναπτύξει.

Advertisement

kalashnikov car (2)