Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και τα Citroen C4 και C4 X με υβριδικό σύστημα

Ελλάδα 3:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και τα Citroen C4 και C4 X με υβριδικό σύστημα

ΝΕΑ

Και τα Citroen C4 και C4 X με υβριδικό σύστημα

ΝΕΑ

H Citroen ανακοίνωσε τον εξηλεκτρισμό των C4 και C4 X με την τοποθέτηση ήπιου υβριδικού συστήματος 48 Volt το οποίο μειώνει κατανάλωση καυσίμου και εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση για τον περαιτέρω εξηλεκτρισμό των C4 και C4 X από τη Citroen ήταν αναμενόμενη στην προσπάθεια της γαλλικής εταιρείας να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα της.

Η διάθεση των δύο οχημάτων (ή των δύο εκδοχών του ίδιου μοντέλου, εάν προτιμάτε) με σύστημα υβριδικής διάταξης 48 Volt στον κινητήρα είναι το νέο στοιχείο που συμβάλλει σε αυτό.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Citroen, τα C4 Hybrid και C4 X Hybrid, όπως ονομάζονται, διαθέτουν τον τρικύλινδρο 1.2 PureTech με ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 29 ίππων και μέγιστης ροπής 55 Nm, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη «ë-DCS έξι σχέσεων. Φυσικά, αυτός έχει τον ρόλο γεννήτριας.

Advertisement
Advertisement

Η μέγιστη ισχύς του κινητήρα, ο οποίος λειτουργεί σε θερμοδυναμικό κύκλο «Miller», φτάνει τους 136 ίππους/5.500 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή τα 230 Nm/1.750 σ.α.λ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η γαλλική εταιρεία η μέση τυποποιημένη κατανάλωση των C4 Hybrid και C4 X Hybrid είναι κατά ένα λίτρο/100 χλμ. μικρότερη συγκριτικά με τη αυτή των C4 και C4 X με τον 1.2 PureTech των 131 ίππων (σημ.: 130 ονομαστικά) και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων «EAT8». Δηλαδή, 4,7 λίτρα/100 χλμ. για τις νέες εκδόσεις έναντι 5,7 λίτρα/100 χλμ., αντιστοίχως.

Advertisement

Οι μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου, έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 0,432 kWh και βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από το πίσω κάθισμα.

Advertisement

Βάσει των στοιχείων που γνωστοποίησε η Citroen, εντός πόλης τα C4 Hybrid και C4 X Hybrid μπορούν να διανύσουν έως και το 50% μιας διαδρομής ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο, (προφανώς πολύ σύντομης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς η Ρωσία κατασκευάζει μοντέλα της Citroen
Ειδικές εκπτώσεις από τη Citroen, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου
Αυτό είναι το νέο C3 Rally2 της Citroen Racing