Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Καυτό» και υβριδικό το επόμενο CUPRA Leon

Ελλάδα 2:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Καυτό» και υβριδικό το επόμενο CUPRA Leon

ΝΕΑ

«Καυτό» και υβριδικό το επόμενο CUPRA Leon

ΝΕΑ

Υπό τη σκέπη της «hot» μάρκας της CUPRA, η SEAT θα φέρει την πιο γρήγορη έκδοση του επόμενου Leon έχοντας plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά του Leon αναμένεται το 2020 στην αγορά σε 5θυρη και στέισον (ST) έκδοση, με την εταιρεία να ανακοινώνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ανάμεσα στις επιλογές του θα βρίσκεται και μια plug-in υβριδική έκδοση που θα αποδίδει 250 ίππους ισχύος και θα έχει εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/km – χωρίς να αποκαλύπτει αν αυτό αφορά στο νέο CUPRA Leon.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της SEAT, κ. Luca de Meo, αναφέρθηκε ότι στα τέλη του 2020 τα νέα «καυτά» CUPRA Leon και CUPRA Leon ST θα έρθουν και αυτά έχοντας για πρώτη φορά plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Συνδυάζοντας λοιπόν τα δύο αυτά δεδομένα, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το νέο αποκλειστικά plug-in υβριδικό CURPA Leon, θα έχει ονομαστική απόδοση 250 ίππων και κάτω από 50 g/km εκπομπές CO2.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα κίνησης αυτό θα είναι το ίδιο με εκείνο του καινούργιου coupe-SUV CUPRA Formentor που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, έχοντας ελαφρώς αυξημένη ισχύ (+5 ίππους).

Μάλιστα, στόχος της CUPRA εκτός από τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα της, είναι να αποκτήσει και ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο γρήγορων επιδόσεων στο άμεσο μέλλον βασισμένο πάνω στην MEB πλατφόρμα του VW Group.