Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Καμπανάκι» από τη Blackberry για τα αυτόνομα

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Καμπανάκι» από τη Blackberry για τα αυτόνομα

ΝΕΑ

«Καμπανάκι» από τη Blackberry για τα αυτόνομα

ΝΕΑ

Η εταιρεία Blackberry που ασχολείται με την τεχνολογία και ειδικότερα με την εξέλιξη των συστημάτων της αυτόνομης μετακίνησης των αυτοκινήτων, προειδοποιεί πως τα αυτοκίνητα είναι δυνητικά επικίνδυνα αν ασχοληθούν hackers με το λογισμικό τους.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Έχοντας εικόνα «από μέσα», ο John Cen που είναι εκτελεστικός διευθυντής στην Blackberry, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των αυτόνομων οχημάτων που εξελίσσονται για ευρεία χρήση. Παραλληλίζοντας την τεχνολογία τους με αυτή που χρησιμοποιείται και στα σύγχρονα μαζικής καταστροφής όπλα, ο Cen είπε πως με τις σχετικές επεμβάσεις από hackers, το λογισμικό της αυτόνομης μετακίνησης μπορεί να αλλάξει και να κάνει το εκάστοτε αυτοκίνητο, όπλο για να εξυπηρετήσει κάποιους συγκεκριμένους σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

Blackberry Autonomous boi 530

«Αν κάποιος hacker ασχοληθεί με το λογισμικό του αυτοκινήτου, όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο και με τι συνέπειες». Τα αυτοκίνητα με τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, έχουν ένα «φορτωμένο» λογισμικό το οποίο θα χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχο, προκειμένου να έχει δυνατές «άμυνες» στους ψηφιακούς ιούς και τις κυβερνοεπιθέσεις. Οι δοκιμές στις οποίες συμμετέχει η Blackberry για την εξέλιξη της αυτονομίας, μένει να αποδείξουν την ορθότητα των ισχυρισμών του Cen- αν και λίγο- πολύ, όλα αυτά που αναφέρει θεωρούνται δεδομένα (και εν πολλοίς, αντιμετωπίσιμα) από την αυτοκινητοβιομηχανία που ασχολείται με την αυτόνομη μετακίνηση.

Blackberry Autonomous boi 640