Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Jaguar αναβίωσε τη C-Type

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Jaguar αναβίωσε τη C-Type

ΝΕΑ

H Jaguar αναβίωσε τη C-Type

ΝΕΑ

Το εμβληματικό αγωνιστικό μοντέλο της μάρκας βιώνει δεύτερη νιότη και είναι έτοιμο να ριχτεί στους αγώνες ιστορικών.

Advertisement
Advertisement

H Jaguar τιμά το παρελθόν της, κατασκευάζοντας εκ νέου κάποια από τα σημαντικότερα μοντέλα της ιστορίας της. Πρόκειται για τη σειρά “Continuation”, η οποία έφτασε η ώρα να ολοκληρωθεί με την αναβίωση της αγωνιστικής C-Type.

Αφορμή για την αναγέννηση του μοντέλου στάθηκε η 70η επέτειος από την πρώτη νίκη που σημείωσε η C-Type στις 24 Ώρες του Le Mans, το 1951.

Advertisement
Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, το νέο αυτοκίνητο ακολουθεί τις προδιαγραφές της C-Type του 1973, που την ίδια χρονιά είχε καταρρίψει το ρεκόρ στο Le Mans και έγινε το πρώτο μοντέλο που σημείωσε μέση ταχύτητα μεγαλύτερη των 160 χλμ./ώρα.

Η νέα C-Type κινείται από έναν χειροποίητο 6κύλινδρο σε σειρά 3,4 λτ. των 223 ίππων που συνδυάζεται με 4τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Σημειωτέον ότι το αυτοκίνητο ενσωματώνει ανακαινισμένα καρμπιρατέρ της Weber και αντλία υδραυλικού τιμονιού της Plessey, κάτι που καταδεικνύει την πρόθεση της μάρκας να προσδώσει στο μοντέλο «αυθεντικό χαρακτήρα».

Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει εκτενής χρήσης και άλλων παραδοσιακών εξαρτημάτων, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και οι παραδοσιακές μέθοδοι εξέλιξης.

Advertisement

Κατασκευάζεται στο χέρι στο Coventry της Αγγλίας και θα διατίθεται σε 12 χρώματα αμαξώματος –συμπεριλαμβανομένων των Suede Green, Cream Pastel Blue και British Racing Green –  και 8 χρώματα για τα δερμάτινα καθίσματα.

«Είμαστε η μόνη εταιρεία που μπορεί να δημιουργήσει αυτές τις “συνέχειες” των αυτοκινήτων. Θέλουμε να γιορτάσουμε την ιστορία μας και νομίζω ότι οι πελάτες και οι οπαδοί το αναγνωρίζουν », δήλωσε ο Dank Pink, Διευθυντής του τμήματος JLR Classic.

Advertisement

Η νέα C-Type θα κατασκευαστεί σε μόλις 8 κομμάτια, ενώ έχει λάβει και την πιστοποίηση της FIA, ώστε να μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες ιστορικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια Jaguar E-Pace σας ταιριάζει;
Τα εξαιρετικά δυναμικά χαρακτηριστικά της Jaguar E-Pace
Τα υπερ-σύγχρονα συστήματα ασφαλείας της Jaguar E-Pace

Advertisement