Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Γρήγορη η ανάκαμψη

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar Land Rover: Γρήγορη η ανάκαμψη

ΝΕΑ

Jaguar Land Rover: Γρήγορη η ανάκαμψη

ΝΕΑ

Ο όμιλος JLR κατέγραψε μεν σημαντικές ζημιές για το τρέχον φορολογικό έτος ωστόσο οι τελευταίοι μήνες μαρτυρούν ταχύτατη ανάκαμψη.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλες ήταν οι οικονομικές ζημιές που υπέστη η Jaguar Land Rover τους περασμένους μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, της έλλειψης ημιαγωγών, αλλά και της πολιτικής αβεβαιότητας που σχετιζόταν με το Brexit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Tata Group, το τρέχον φορολογικό έτος που λήγει στις 31 Μαΐου, ο όμιλος Jaguar Land Rover θα καταγράψει ζημιά ύψους 861 εκατ. λιρών (997 εκατ. ευρώ), υπερδιπλάσια απ’ ό,τι το 2019/2020 όταν οι απώλειες είχαν αγγίξει τις 422 εκατ. λίρες (489.000 ευρώ).

Το τελευταίο διάστημα, όμως η JLR φαίνεται πως ανακάμπτει, με τον όμιλο να κεφαλαιοποιεί τους καρπούς από το πρόγραμμα μετασχηματισμού “Charge”. Αυτό είχε παρουσιαστεί στις αρχές του 2019 και προέβλεπε τη μείωση των δαπανών και βελτίωση των ταμειακών ροών σε διάστημα 18 μηνών.

Advertisement
Advertisement

Ως εκ τούτου, το πρώτο τρίμηνο του έτους ο όμιλος κατέγραψε κέρδη προ φόρων ύψους 534 εκατ. λιρών (620 εκατ. ευρώ).

Το ίδιο διάστημα ο Βρετανός Κατασκευαστής πούλησε 123.483 οχήματα, αριθμός που μαρτυρά αύξηση της τάξεως του 12,4% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Σημαντική ώθηση έδωσαν οι εμπορικές επιδόσεις στην κινεζική αγορά, όπου σημειώθηκε άνοδος της τάξεως των 127 ποσοστιαίων μονάδων. Υπενθυμίζεται πως το τους τρεις πρώτους μήνες του 2020, η Κίνα είχε πληγεί από τους αυστηρούς περιορισμούς για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας.

Advertisement

Σε επίπεδο έτους, μολονότι οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας (439.588 μονάδες) ήταν μειωμένες κατά 13,6%, στην Κίνα οι επιδόσεις ήταν βελτιωμένες, ελέω της μεγάλης ζήτησης για το Defender. Πιο συγκεκριμένα το τρέχον φορολογικό έτος έχουν ταξινομηθεί 42.255 μονάδες, ένας αριθμός που καταδεικνύει τη δημοφιλία του off-road μοντέλου στην ασιατική χώρα.

Όπως αναφέρεται, το τελευταίο τρίμηνο το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης “Charge” επέφερε εξοικονόμηση 332 εκατ. λιρών (385 εκατ. ευρώ), ενώ αν συνυπολογισθούν όλοι οι μήνες από την εφαρμογή του προγράμματος, το ποσό ανέρχεται σε 6 δισ. λίρες (σχεδόν 7 δισ. ευρώ).

Advertisement

«Η στρατηγική μας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη και θα μας επιτρέψει να σημειώσουμε βελτίωση στους τομείς της βιωσιμότητας, της αποδοτικότητας και της ευελιξίας. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, έχουμε καταγράψει σημαντική επιτυχία. Αυτό αποδεικνύει πως ακολουθούμε τη σωστή στρατηγική, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους, αλλά και τα σωστά προϊοντικά πλάνα ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η JLR θα βγει από το τέλμα της πανδημίας ως μια πιο ισχυρή και ευέλικτη εταιρεία, που είναι ικανή να περιηγηθεί και να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν.», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Thierry Bolloré.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικά τα επόμενα Land Rover Discovery Sport και Range Rover Evoque
Στα σκαριά μία pickup έκδοση του νέου Land Rover Defender
Πρώτη δοκιμή: Land Rover Discovery Sport P300e PHEV

Advertisement