Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar: Κατοχύρωσε νέο όνομα για σπορ μοντέλο

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar: Κατοχύρωσε νέο όνομα για σπορ μοντέλο

ΝΕΑ

Jaguar: Κατοχύρωσε νέο όνομα για σπορ μοντέλο

ΝΕΑ

H Jaguar Land Rover συνεχίζει να μας δείχνει κάποια από τα σχέδιά της μέσω της κατοχύρωσης ονομάτων που προορίζονται για πιθανά μελλοντικά μοντέλα. Το τελευταίο μας δείχνει πως οι Βρετανοί αναμένεται να προσθέσουν και ένα νέο σπορ αυτοκίνητο στην γκάμα τους. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα η Jaguar προχώρησε στην κατοχύρωση του ονόματος “J-Type”, το οποίο και δήλωσε στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO). Την ανακάλυψη της κατοχύρωσης έκανε το AutoGuide που αναφέρει ότι η βρετανική εταιρία φρόντισε ώστε το όνομα να μην σχετίζεται μόνο με όχημα και αλλά υποσυστήματα μεταξύ των οποίων και η αυτόνομη οδήγηση. Αυτό το τελευταίο όπως καταλαβαίνουμε και από προηγούμενες κατοχυρώσεις αποτελεί μάλλον συνηθισμένη πρακτική για τους κατασκευαστές στην προσπάθειά τους να ρίξουν και λίγη στάχτη στα μάτια του κοινού αλλά και του ανταγωνισμού όσον αφορά τις προθέσεις τους για την χρήση του εκάστοτε ονόματος.

Jaguar-F-Type-640

Η μεγαλύτερη πιθανότητα πάντως για ένα όνομα όπως το “J-Type” είναι να χρησιμοποιηθεί σε ένα νέο σπορ μοντέλο της Jaguar. Θα μπορούσαμε να μιλάμε για τον αντικαταστάτη της F-Type ή για ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της βρετανικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που γνωρίζουμε από δηλώσει στελεχών της εταιρίας στο παρελθόν είναι πώς υπάρχει και ένα concept σπορ αυτοκινήτου σε προχωρημένο στάδιο το οποίο δεν υλοποιήθηκε ποτέ και φέρει κινητήρα στο κέντρο. Ίσως τώρα η Jaguar αποφάσισε πωε ήρθε η ώρα να το φέρει στην παραγωγή. Οψόμεθα.