Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar I-Pace SVR: το SUV που θα κάνει το 0-100 κm/h σε 1,8’’

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar I-Pace SVR: το SUV που θα κάνει το 0-100 κm/h σε 1,8’’

ΝΕΑ

Jaguar I-Pace SVR: το SUV που θα κάνει το 0-100 κm/h σε 1,8’’

ΝΕΑ

Η Jaguar εξετάζει τις προοπτικές εξέλιξης μιας σπορ έκδοσης SVR της ηλεκτρικής I-Pace που θα μπορούσε να ντροπιάσει πολλά supercar με τις επιδόσεις της.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν η Jaguar απολαμβάνει τις δάφνες της επιτυχίας πως κατάφερε να είναι η πρώτη που προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV μαζικής παραγωγής. Ωστόσο ήδη εξετάζονται οι προοπτικές εξέλιξης μιας έκδοσης SVR υψηλών επιδόσεων και αυτό έδωσε το έναυσμα για την δημιουργία μιας ψηφιακής απεικόνισης που μας δίνει μια ιδέα του πως θα μπορούσε να δείχνει η I-Pace SVR.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές δεν είναι πολύ μεγάλες, χωρίς όμως να λείπουν οι πινελιές που δίνουν ένα πιο σπορτίφ ύφος όπως για παράδειγμα ο προφυλακτήρας με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για την ψύξη των φρένων, οι πλευρικές ποδιές και οι μεγαλύτεροι τροχοί.

Ο προβληματισμός που απασχολεί τους ανθρώπους της Jaguar είναι πως η I-Pace SVR είναι πολύ πιθανό να φαίνεται εξαιρετικά ισχυρή για αρκετούς πελάτες. Σκεφθείτε για παράδειγμα πως μιλάμε για ένα πενταθέσιο SUV που όμως θα μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να κάνει το 0-100 Km/h σε λιγότερο από 2’’. Ο Hanno Kirner διευθυντής προϊοντικού προγραμματισμού της Jaguar παραδέχεται πως η ηλεκτροκίνηση κάνει αρκετά εύκολη την επίτευξη κορυφαίων επιδόσεων. Ωστόσο όσο εντυπωσιακό και να δείχνει αυτό σε αριθμούς θα πρέπει να υπάρχει σωστή ισορροπία σε σχέση με τον ευρύτερο χαρακτήρα κάθε μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο πάντως είναι πως αν τελικά προκύψει η έκδοση SVR θα μιλάμε για κάτι σίγουρα εντυπωσιακό καθώς ήδη η απλή I-Pace των 400 ίππων είναι παραπάνω από ικανή να προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

rendering-jaguar-i-pace-svr24567654harpi640