Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό diesel από την Mazda

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό diesel από την Mazda

ΝΕΑ

Υβριδικό diesel από την Mazda

ΝΕΑ

H ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει μία πετρελαιοκίνητη υβριδική πλατφόρμα η οποία προορίζεται με το λανσάρισμα νέων μοντέλων το 2016.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Αν τελικά ισχύσουν οι συγκεκριμένες που προέρχονται από την ιστοσελίδα “The Japan News”, τότε η Mazda θα είναι η πρώτη ιαπωνική εταιρεία που θα λανσάρει στην αγορά πετρελαιοκίνητα υβριδικά μοντέλα. Όπως συμβαίνει σε όλες τις υβριδικές πλατφόρμες, έτσι και σε αυτή της Mazda ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι η βασική κινητήρια δύναμη και θα υποβαστάζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για το πιο μοντέλο θα είναι αυτό που θα υποδεχτεί τη νέα υβριδική διάταξη, αλλά οι πληροφορίες μας συγκλίνουν προς το δημοφιλέστερο Mazda3 και λιγότερο προς το Mazda6. Σύμφωνα πάντα με την ιαπωνική ιστοσελίδα, η κατανάλωση του υβριδικού diesel θα είναι 30% μικρότερη από μία αντίστοιχη συμβατική έκδοση και θα κυμαίνεται στα περίπου 2,5 lt/100 km.

Advertisement
Advertisement

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως – αν δεν το ξέρετε – υπάρχει υβριδικό Mazda3 (το μοντέλο στην φωτογραφία) με βενζινοκινητήρα 2.0 SkyActiv-G με κιβώτιο CVT και τυποποιημένη κατανάλωση στα 3,2 lt/100 km.