Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδική η επόμενη Mercedes-AMG C63

Ελλάδα 21:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδική η επόμενη Mercedes-AMG C63

ΝΕΑ

Υβριδική η επόμενη Mercedes-AMG C63

ΝΕΑ

Η επόμενη γενιά της κορυφαίας Mercedes-AMG C63 θα σημάνει και το τέλος του παραδοσιακού V8, τη θέση του οποίου θα πάρει μια υβριδική μονάδα με τετρακύλινδρο κινητήρα και 500 ίππους

Advertisement
Advertisement

Οι πιο πρόσφατες αναφορές από το στρατόπεδο της Mercedes-AMG θέλουν την επόμενη C63 να είναι το πρώτο μοντέλο της AMG που θα φορέσει την ηλεκτροποιημένη έκδοση του νέου 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα με τον κωδικό M139. Στη συμβατική του μορφή ο κινητήρας φθάνει τους 420 ίππους στην AMG Α45 και αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην διαδοχή των πολυκύλινδρων συνόλων της Mercedes σε διάφορες υβριδοποιημένες εκδόσεις του.

Η διαμόρφωση του υβριδικού συστήματος αναμένεται πως θα είναι ανάλογη με αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα σε συνεργασία με τον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα στην AMG GT 53 4Matic+ 4Door και σε άλλα μοντέλα της Mercedes. Στο εν λόγω σύστημα ένας ηλεκτροκινητήρας που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο συνεισφέρει 22 επιπλέον ίππους στην συνολική απόδοση εξαλείφοντας και την πτώση ισχύος κατά τις αλλαγές σχέσεων. Βέβαια στην περίπτωση της C63 η προσθήκη ισχύος από τον ηλεκτροκινητήρα θα είναι σημαντικά υψηλότερη καθώς η συνολική απόδοση της υβριδικής μονάδας θα ξεπερνά τους 500 ίππους. Επιπλέον πολύ πιθανή είναι η ανάπτυξη ενός αρκετά πιο αποδοτικού συστήματος ανάκτησης της κινητικής ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Αν και ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι προδιαγραφές της νέας C63 το αυτοκίνητο αναμένεται να έχει τετρακίνηση νέας γενιάς με πολύ πιο ισχυρή υπολογιστική μονάδα για τον καθορισμό της ροπής που μεταφέρεται σε κάθε άξονα ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα απεμπλοκής του εμπρός άξονα. Τέλος η ισχύς θα περνά στο δρόμο μέσω του κιβωτίου 9 σχέσεων Speedshift της Mercedes-AMG.

 

Advertisement